Marko Janković pred Viktoriju: Ulazimo mirne glave, ali vrelog srca

0
264
Foto: FK Partizan

Fudbaler Partizana Marko Janković rekao je da ne osjeća euforiju pred utakmicu Lige Evrope protiv Viktorije Plzenj, ali da će ekipa učiniti sve da napravi korak više i eliminiše češki tim .

“Nema nikakve euforije, dobro smo radili i radimo dalje do utakmice u koju ulazimo mirne glave, ali vrelog srca. Bez arogantnog stava, idemo iz skromnosti da damo sve od sebe i ostvarimo što bolji rezultat”, rekao je Janković.

Reprezentativac Crne Gore istakao je da se crno-bijeli neće zadovoljiti postignutim uspjehom, već će pokušati da naprave korak više.

“Napravili smo veliki uspjeh, ali u Partizanu se uvijek traži više. Čak i kada ostvarite nešto što niko nije očekivao mora se onda ići i preko te granice, još više, na veći nivo.  Svi očekuju od nas da prođemo Plzenj koji nije zvučno ime, ali je izuzetno dobra ekipa“, kazao je Janković.

Plzenj je tokom priprema i gubio i dobijao sa po 5:1, a Partizan je ukrštao koplja upravo sa ekipama iz te regije.

“Ekipe iz te regije igraju otprilike sve na isti način agresivno. Mi moramo na agresiju da odgovorimo agresijom, ali i da nametnemo našu igru.”

Posle duple krune i istorijskog uspJeha, kao i konstantnog igranja u Evropi, nedostaje li motivacija?

“Izlazimo pred pun stadion posle zimske pauze, igramo nokaut fazu Lige Evrope protiv ekipe koju možemo da dobijemo. Da li stoga treba neko posebno da nas motiviše? Upravo taj pun stadion daje poseban vJetar u leđa!”

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Partizana i Viktorije Plzenj igra se u četvrtak od 21.05 u Beogradu, dok je revanš sedam dana kasnije u Češkoj.