Marko Bojić se vratio u Rumuniju, potpisao za vicešampiona države

0
225

Marko Bojić će drugi put u karijeri igrati u Rumuniji – jedan od najboljih crnogorskih odbojkaša je potpisao ugovor sa rumunskom Arkadom iz Galaca, u kojem će zamijeniti povrijeđenog Brazilca Tijaga Gatibanija.

Riječ je o vicešampionu Rumunije, u kojem je prošle godine igrao još jedan naš reprezentativac, Luka Šuljagić.

“Zadovoljan sam, klub je jako dobro organizovan, ima odlične uslove za rad, a imamo i jako kvalitetnu ekipu, sa mnogo kvalitetnih internacionalaca, reprezentativaca svojih zemalja. Drago mi je što su u ekipi srpski igrači Čubrilo i Terzić, kao i hrvatski korektor Raič (bivši igrač Budvanske rivijere, prim.a). Uz Zalau smo kandidati za titulu, i siguran sam da ćemo je i osvojiti, kao i domaći kup”, kaže za “Vijesti” Bojić, koji je u sezoni 2012/2013 u Rumuniji igrao za Konstancu.

“Igraćemo i CEV kup, u kojem je cilj da stignemo do polufinala. Moguće je da napravimo i nešto više, jer je ekipa jako kvalitetna”, dodao je Bojić.

Bojić će, tako, spreman u januaru spremno dočekati dva preostala meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Moldavije kući i Slovačke u gostima.

Sa tri pobjede u prva četiri kola, Crne Gora je prva na tabeli i blizu prvog plasmana na EP.

“Zadovoljan sam i učinkom reprezentacije, fali nam još pobjeda u preostala dva meča. Bićemo spremni do januara svakako i siguran sam da ćemo se plasirati na EP. Imamo kvalitet i atmosferu, ne vidim prepreku pred nama“, zaključio je Bojić.

Primač servisa naše reprezentacije, najstariji od trojice braće Bojić (Vlado i Slobodan su takođe odbojkaši), karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, odakle je vrlo mlad otišao u Budućnost, gdje je proveo pet godina (titula u prvenstvu Srbije i Crne Gore, dvije titule i tri kupa u nezavisnoj Crnoj Gori), a onda počeo inostranu karijeru.

Igrao je u Grčkoj (PAOK, gdje je bio najbolji poenter i igrač regularnog dijela prvenstva), Poljskoj (Rešovija, uzeo titulu i igrao finale CEV kupa), Rumuniji (Konstanca), Rusiji (Jaroslavič), Turskoj (Ziratbanka, Halkbanka), Francuskoj (Pari volej), Kataru (Al Šamal), Indoneziji (Sumsel Babel bank), Južnoj Koreji ((OK Sejvings banke Raš end keš) i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Al Nasr Dubai).

U prvoj polusezoni 2013/2014. nosio je dres i najtrofejnijeg crnogorskog kluba, Budvanske rivijere.