Marko Bojić: Jaki smo i nepredvidivi, nikom neće biti lako sa nama

0
259

Bez obzira na osvojenu Evropsku ligu 2014. godine i učešće u Svjetskoj ligi (treća divizija), te brojne osvojene klupske trofeje, za crnogorske odbojkaše je plasman na Evropsko prvenstvo, svakako, najveći uspjeh u karijerama. To je nešto o čemu je odbojkaška Crna Gora sanjala, a nakon 12 i po godina od obnavljanja državne samostalnosti, konačno, i dosanjala…

“Fenomenalan je osjećaj znati da ćemo igrati Evropsko prvenstvo u septembru. Jedva čekam da dođe taj dan i da krenu utakmice”, kaže Marko Bojić, jedan od najboljih crnogorskih odbojkaša.

“Zbog proširenog broja učesnika na prvenstvu, znali smo da imamo realne šanse da se plasiramo. To nas je dodatno motivisalo i znajući da imamo zavidan kvalitet, plasman nije mogao da izostane. Jednostavno smo znali da nas to sljeduje od prvog dana”, dodaje Bojić.

Crna Gora je kvalifikacije otvorila porazom u Kišinjevu od Moldavije sa 3:2, nakon što je vodila 2:0 u setovima. Nakon toga je stigla ključna pobjeda u Baru, protiv Slovačke sa 3:0, protiv prvog favorita u grupi (koja je na kraju otišla na EP kao prvoplasirana).

“Tom pobjedom protiv Slovačke u Baru sam shvatio da ćemo se sigurno plasirati na EP. Jedva sam čekao revanš sa Moldavijom u kojem nam je trebala pobjeda. Deklasirali smo ih. Bili smo nadmoćni u odnosu na njih. Raduje me podatak da smo sve ekipe iz grupe savladali sa 3:0. To je potvrda našeg kvaliteta. Hvala svima koji su nas bodrili i vjerovali u nas”, ističe primač servisa naše selekcije.

Osim sportskoj Crnoj Gori i odbojci, ovaj plasman na EP će, svakako, značiti igračima pojedinačno.

“Bićemo na velikoj sceni i treba se što bolje pokazati, predstaviti sebe, ali prvo Crnu Goru. Plasmanom na EP rejting svakog igrača će da poraste, a put ka boljoj karijeri će biti svetliji, pogotovo mlađim igračima”.

U srijedu je žrijeb grupa, kada će 24 reprezetacije biti podijeljene u četiri grupe po šest. Nakon grupne faze, po četiri najbolje idu u osminu finala.

“Sam plasman je veliki uspjeh. Međutim, ja lično se neću time zadovoljiti, a siguran sam i ostali. Znamo koliko smo jaki i tek smo počeli da djelujemo kao jak tim. Iskreno očekujem plasman u osminu finala, među 16 najboljih. Ova Crna Gora to može i mora. A poslije toga je sve moguće. Jaki smo i nepredvidivi. Nikom neće biti lako sa nama. Šta god da se desi na prvenstvu, bitno je da pokažemo hrabrost i sportsku drskost, da se borimo od početka do kraja”.