Marko Bakić u Belenenšešu do kraja sezone

0
641
Foto: Os Belenenses Futebol, SAD

Povratak na mjesto gdje je ostavio trag – Marko Bakić je novi-stari fudbaler portugalskog Belenenšeša!   

Ofanzivni vezista se vratio na stadion Restelo na pozajmicu iz Brage, pa će proljeće odigrati u redovima prvoligaša iz Lisabona.

“Veoma sam srećan zbog povratka u Belenenšeš, jer u klubu se osjećam kao kod kuće. Ovo je moj dom. Stvarno mi se sviđa i grad i svi ljudi u klubu. Biće mi zadovoljstvo da ponovo igram na Restelu”, rekao je 24-godišnji Budvanin, koji je ponikao u Mogrenu, a pišu Dnevne novine.

Momak koji je odigrao 11 utakmica u dresu “hrabrih sokolova” je tokom proljeća u sezoni 2015/16. igrao za Belenenšeš kao pozajmljen igrač Fiorentine, a na 15 utakmica je postigao četiri gola. Bio je to Markov povratak u život nakon slabih izdanja u Torinu, “violi” i Speciji.

Ta polusezona ga je preporučila Bragi, koja je ljeta 2016. sa bivšim mladim reprezentativcem Crne Gore potpisala ugovor na pet godina do ljeta 2021. Međutim, izdanak Mogrenove škole fudbala se nije snašao u klubu gdje mu je cimer bio Nikola Điđo Vukčević.

Braga ga je poslije pola godine pozajmila španskom drugoligašu Alkorkonu, a sada je na red došao Belenenšeš, gdje bi Bakić opet mogao da se vrati u život. Novi stari Markov klub poslije 16 kola ima 18 bodova u portugalskoj Primeiri, a do kraja sezone četvorostruki šampion Portugala (1927, 1929, 1933, 1946) će se boriti za opstanak u eliti.