Mario Hodžić: Srećan sam što karate u Crnoj Gori napreduje

0
494
Foto: Boris Pejović

Mario Hodžić je veliki potencijal potvrdio na Evropskom prvestvu za seniore u Izmiru na kojem je stigao do bronzane medalje.

Hodžić je u mlađim kategorijima bio kadetski šampion planete i juniorski prvak Starog kontinenta. U čast karatista i karatistikinja, upriličen je u prijem u Olimpijskom komitetu Crne Gore, kao i u Ministarstvu za sport.

“Ponosan sam na uspjeh koji sam ostvario u Izmiru. Pored toga neizmerno sam srećan što karate u Crnoj Gori napreduje gotovo svakodnevno, medijska pažnja je sve veća i siguran sam da će Crna Gora biti ponosna na nas i da će Crna Gora na Olimpijskim igrama u Japanu sigurno imati više od jednog učesnika. Očekuje nas mnogo posla na putu ka Japanu, mnogo velikih takmičenja i nadam se mnogo medalja i uspeha” rekao je mladi Mario Hodžić.

Da karate zaista ima sjajnu budućnost u Crnoj Gori potvrdilo je i regionalno prvenstvo Evrope na kome je učestvovalo 12 zemalja i koje je održano u Prištini, gdje je ekipa Omladinac iz Podgorice uz dva pojačanja iz Karate kluba Onogošt, pod nazivom Montenegro 1, osvojio srebrnu medalju u ženskoj i bronzanu medalju u muškoj konkurenciji. Srebro karatistkinjama donijele se: Marina Raković, Dragana Konjević, Jelena Maksimović i Ana Drašković. Na najniži stepen pobedničkog postolja kada su karatisti u pitanju popeli su se: Vladimir Jović, Mario Hodžić, Vuk Popović, Nikola Malović, Lazar Kukuličić, Predrag Smolović i Nenad Dulović.