Mario Hodžić osvojio bronzu

0
385
FOTO: BORIS PEJOVIĆ

Crnogorski karatista Mario Hodžić osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Sočiju.

Mlađi senior Omladinca pobijedio je u meču za treće mjesto i medalju u kategoriji do 68 kilograma Danca Jonasa Plena 8:0.

Hodžić je u prvom kolu savladao Norvežanina Danijela Čo Jonsena (7:0), u drugom je eliminisao Francuza Tan Lim Lea (1:1), dok je u trećem bio bolji od Deniza Muratkana iz Turske (5:4).

U polufinalu izgubio je od Mađara Ferdinanda Tamaša 5:0.

“Nisam zadovoljan bronzanom medaljom, jer znam da mogu više. Na posljednjih nekoliko šampionata osvajam treća mjesta, u Sočiju sam želio finale. Zadovoljan ću biti kada se na šampionatu bude slušala naša himna. Daću sve od sebe da to ostvarim već u Novom Sadu, na seniorskom prvenstvu Evrope”,kazao je Hodžić agenciji MINA.

On je prošle godine bio bronzani na seniorskom prvenstvu Evrope u Izmitu, a isto odličje osvojio je i na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore na Tenerifama.

Hodžić je osvojio drugu medalju za crnogorski karate u Sočiju, nakon što je juče srebrni bio junior Bojan Bošković.

Na korak od medalje bio je i karatista nikšićkog Onogošta, Nikola Malović u kategoriji do 75 kilograma, ali je u meču za treće mjesto izjašnjavanjem sudija izgubio od Danca Jonasa Fris Pedersena (0:0).

Malović je bio slobodan u prvom kolu, u drugom je savladao Letonca Dena Sadikova (4:1), u trećem Mađara Martina Erdoša (2:2), a u četvrtom Portugalca Tomaša Silvu 4:1.

U polufinalnom duelu izgubio je od Fatiha Sena iz Turske 8:0.

“Dao sam sve od sebe. Bilo je teško, trenirao sam naporno za EP i bio spreman. Došao sam da osvojim medalju i malo je falilo. U meču za bronzanu medalju po mom mišljenju bio sam bolji, ali sudije nisu tako mislile. Pravi borac mora biti najjači kad je najteže, tako da se neću na ovome zaustaviti. Nastaviću da treniram jos jače i bolje”, kazao je Malović.

U kategoriji do 61 kilogram Nenad Dulović bio je slobodan u prvom kolu, u drugom je pobijedio Švajcarca Luku Špica (6:0), ali je u trećem izgubio od Jasina Bušraufa iz Belgije 1:0.

U prvom kolu eliminisani su Vuk Popović (do 84) od Šveđanina Ludviga Ingemansona (3:3), Luka Ivanović (preko 84) od Litvanca Mantasa Lobanovasa (5:4), Ksenija Rajović (do 61) od Tetjane Izelar iz Holandije (4:2) i Vasilisa Bujić (do 68) od Laure Zantis iz Luksemburga 2:1.