Mario Hodžić i Marina Raković najbolji karatisti Crne Gore

0
881
Foto: Karate Savez Crne Gore

Članovi Omladinca, Mario Hodžić i Marina Raković, najbolji su karatisti Crne Gore, u tradicionalnom izboru Karate saveza.

Hodžić je priznanje zaslužio osvajanjem bronzanih medalja na seniorskom prvenstvu Evrope u Izmitu i Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore na Tenerifama.

On je kazao da je ponosan na to priznanje i da je za njega velika čast biti najbolji karatista u državi koja je iznjedrila mnogo velikih šampiona.

“Čast je biti najbolji među najboljima u Crnoj Gori koja je iznjedrila vrhunske karatiste, velike šampione. Žao mi je što zbog povrede nijesam mogao nastupiti u Herceg Novom i što nijesam bio u prilici da na Balkanskom prevnstvu predstavim svoju državu na najbolji način kako jedan sportista može i treba”, kazao je Hodžić agenciji MINA.

On je istakao da su mu sve medalje i nagrade jednako vrijedne i da je u njima ispisan svaki njegov trening i sva odricanja, ali i sreća kada ostvari cilj.

Hodžić je kazao da ga raduje što je u najužem izboru za sportistu Crne Gore.

“Na pragu sam ostvarenja još jednog svog sna – da postanem sportista godine. Želim to priznanje i ono bi zaista bilo ostvarenje mojih snova. Kruna mog rada i truda, naravno i velika motivacija za sljedeću godinu”, kazao je Hodžić.

On je istakao da je 2018. izuzetno značajna godina sa dva velika šampionata i brojnim turnirima na kojima će se sakupljati olimpijski bodovi.

“Naredna, 2018. je godina velikih izazova. Čeka me novo dokazivanje i borba za medalje, vjerujem sjajnije nego u Izmitu i na Tenerifama. Počinje borba za Olimpijske igre u Tokiju. Želim na to takmičenje, ne samo da učestvujem, već i da osvojim medalju. Nijesam neskroman, ali nadam se da će se u Tokiju, ali i na šampionatima Evrope i svijeta prije toga, slušati crnogorska himna”, kazao je Hodžić.

Foto: Boris Pejović

Raković, koja i prošle godine bila najbolja, godinu je završila sa srebrnim odličjem sa Balkanskog prvenstva u Čačku.

U karijeri bila je tri puta bronzana na šampionatima Evrope, a isto odličje osvojila je i na Evropskim igrama u Bakuu i Svjetskom prvenstvu u Lincu.

Najbolji mladi karatisti Crne Gore su kadetski prva svijeta, Bojan Bošković i Milena Jovanović, bronzana sa šampionata svijeta za kadete, juniore i mlađe seniore.

Najbolji trener je Žarko Raković iz Omladinca, koji je najbolji klub u Crnoj Gori u 2017. godini.

“Karate savez naredne sedmice organizovaće prigodnu svečanast na kojoj će biti uručena priznanja najboljima”, saopšteno je iz te asocijacije.