Mario Hodžić bronzani na EP u Lisabonu

0
330

mario hodzicSvjetski kadetski prvak u karateu Mario Hodžić, juče se u Lisabonu okitio i evropskom bronzom.

 

U borbama do 63 kilograma, kadetu podgoričkog Omladinca je samo nesvakidašnjom nesmotrenošću izmakla borba za zlato, pošto je tri sekunde prije kraja borbe sa Dancem Mike Kjersgardom vodio sa 3:0.

 

Ipak, nesmotren ulazak u klinč uzrokovao je diskvalifikaciju našeg reprezentativca, pa se morao boriti za bronzu i tu Francuzu Mehdiju Falilu nije dao ni promil šansi i slavio je sa 2:0.

 

Hodžić je sjajno krenuo u takmičenje i u prvom kolu je savladao Škota Džonatana Gilmora (3:2), potom Hrvata Vladimira Gašpara (8:0), a u trećem je bio bolji od Bjelorusa Ivana Korabaua (2:0).

 

U polufinalu je lako došao do tri poena prednosti, ali i nesmotrene greške protiv Danca. Tek, nakon svjetskog zlata u španskoj Gvadalahari, Hodžić se već prvog dana nadmetanja u Lisabonu, na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore pobrinuo da Crna Gora nastavi sjajni niz na najvećim takmičenjima u ovim uzrastima.

 

Crnogorski karatisti osvajali su medalje na svim najvećim takmičenjima od sticanja nezavisnosti.

 

Napravili smo odličan rezultat. U stvari, naši takmičari su nastavili niz vrhunsklih rezultata. Šteta je što Hodžić nije osvojio sjajnije odličje, jer je bio superioran, ali je nažalost napravio grešku u završnici. Nadam se da ćemo i danas u juniorskoj konkurenciji doći do medalje, jer imamo sjajne takmičare i u tom uzrastu“, kazao je Vladimir Mrvaljević, predsjednik Karate saveza Crne Gore.

 

Ostali naši kadeti juče nijesu uspjeli da se domognu borbi za medalje.

 

Danas su na programu 41. Evropskog prvenstva u Lisabonu nastupi juniora u katama i borbama. Inače, Porugal se predstavio kao sjajan domaćin sa istovremenim takmičenjima na čak pet tatamija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti