Marini Raković 30.000 eura od Ministarstva sporta

0
3973

Ministarstvo sporta dodijelilo je 30.000 eura karatiskinji Marini Raković.

Ministar sporta Nikola Janović primio je danas crnogorsku karate reprezentativku.

Raković je osvojila bronzanu medalju na Svjetskom seniorskom prvenstvu u karateu u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF) 2016. godine, u austrijskom gradu Lincu. Iste godine, dvije decenije upornog rada naplatila je priznanjem za najbolju crnogorsku sportistkinju u 2016. godini, kazali su iz Ministarstva.

Za ostvareni sportski rezultat, a u skladu sa Zakonom o sportu i Uredbom o kriterijumima za utvrđivanje visine naknada i premije za ostvarene rezultate, Ministarstvo sporta je karatistkinji Raković dodijelilo premiju u iznosu od 30.000 eura”, navodi se u saopštenju.

Janović je karatistkinji čestitao na uspjehu i pohvalio njene rezultate na međunarodnim takmičenjima, izrazivši zadovoljstvo što je karate uvršten u program olimpijskih igara.

Takođe je izrazio podršku za dalji rad i napredak u karijeri, naglasivši da se nada vrhunskim sportskim rezultatima i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine”, piše u saopštenju.

Raković se zahvalila na prijemu i podršci, uz nadu i vjeru da će i dalje, uz svakodnevni rad i usavršavanje, medaljama radovati crnogorsku javnost i uspješno braniti boje naše zemlje.