Marina Raković ostala bez medalje zbog bizarnog propusta

0
310

Marina Raković ostala je bez medalje na Svjetskim igrama koje se održavaju u Vrloclavu.

Naša karatistkinja završila je takmičenje najboljih osam svjetskih takmičarki na trećem mjestu grupe A. Odlična je bila Marina u borbama sa kremom svjetskog karata, ostvarila je pobjedu, remi i poraz.

Prvi meč protiv evropske prvakinje Helene Kurići pobijedila je 1-0. Drugi meč protiv prvakinje svijeta iz 2014. Japanke morala je odraditi taktički jer joj ne odgovara i rezultat je 0-0 i uzela je jedan bod”, objašnjava na Fejsbuku njen trener Žarko Raković.

Onda je uslijedila borba protiv Pedersen u kom se lomio putnik u polufinale.

Protivnica je udara nogom u ruku (to nije poen ni u jednom borilačkom sportu pa ni u karateu) i dobija 2 poena. Marina sustiže rezultat i pet sekundi do kraja rezultat je 2-2. Zadnji sekund Marina uzima poen,jedan sudija spušta zastavicu niko ga ne podržava. Ja ne mogu podići karton jer sjedim u publici. Protivnica pobjeđuje zbog pravila u karateu ko uzme prvi poen taj je pobjednik ako se završi neriješeno”, prepričava događaj iz Vroclava Raković, koji je prije nekoliko dana najavio da bi ovo moglo da se desi.

Naime zakazali su u našem karate savezu. Nijesu poslali zahtjev da Raković dobije akreditaciju kao trener i da stoji uz našu takmičarku. Zbog toga je, tvrdi Žarko, Marina ostala bez šanse da nam donese još jednu veliku medalju.

Šest mjeseci priprema, spremna maksimalno i bez podrške trenera sa trenerskog mjesta dogurala ovoliko. Svaka čast Mare ali neko će odgovarati za ovo”, napisao je Raković na kraju.