Marina Raković i Mario Hodžić stali na korak od postolja u Austriji

0
173
Foto: Karate savez Crne Gore

Karatisti iz Crne Gore, prikupili su dosta WKF bodova, zlata vrijednih u nastojanju da stignu do Olimpijskih igara, ali uoči posljednjeg dana turnira Serije A u Salcburgu, nisu uspjeli da osvoje medalju.

Jako blizu cilja su bili Mario Hodžić i Marina Raković, ali su zaustavljeni na korak od pobjedničkog postolja. Mario Hodžić je kao sedmoplasirani završio takmičenje u Salcburgu. Hodžić, koji od Svjetskog prvenstva u Madridu nije nastupao zbog povrede, nanizao je tri pobjede, ali ga je na putu ka četvrtfinalu u kategoriji do 67 kilograma zaustavio Austrijanac Stefan Pokorni.

Plasmanom u finale, Pokorni je povukao Hodžića u repesažu, gdje je ostvario još dva trijumfa. U meču koji ga je vodio u borbu za bronzanu medalju poražen je od Kazahstanca Didara Amiralija 4:1.

U četvrtfinalu je zaustavljena i Marina Raković, koja je nedavno na turniru Premijer lige u Dubaiju osvojila bronzanu medalju. Članica Karate kluba Omladinac, isto kao i Mario Hodžić, sa četiri trijumfa bila je ubjedljiva u A grupi kategorije do 68 kilograma i izborila je plasman među osam najboljih.

U četvrtfinalu poražena je od Japanke Kajo Someje 5:3, koja nije uspjela da se domogne finala, čime je crnogorskoj šampionki zatvorila vrata repesaža.

Povratnica na tatami nakon povrede koljena, Jelena Maksimović, zaustavljena je u trećem kolu kategorije do 55 kilograma, kao i Ilija Radonjić do 84 kilograma. Nemanja Brašanac iz Karate kluba Budućnost eliminisan je u drugom, a Nikola Malović iz Karate kluba Onogošt u prvom kolu.

Podsećanja radi, Crna Gora ima pet boraca koji se nalaze među 50 najboljih na WKF listi, što je osnovi uslov za plasman na Olimpijske igre u Japanu. U pitanju su: Mario Hodžić, Marina Raković, Nenad Dulović, Draganja Konjević i Jelena Maksimović. Plasmanu u Tokio, mogu da se nadaju i kataši: Biserka Radulović i Mijat Vojvodić.