Marina Rajčić pojačava Budućnost

0
557

Crnogorska reprezentativka Marina Rajčić prvo je pojačanje Ženskog rukometnog kluba Budućnost za sezonu 2018/19.

Golmanka francuskog Meca sa dvostrukim šampionom Evrope potpisala je petogodišnji ugovor, što će nakon tri sezone, biti njen povratak u Podgoricu.

Dvadesetčetvorogodišnja Podgoričanka bila je u sastavu šampionskih generacija Budućnosti koje su 2012. i 2015. osvojile trofeje Lige šampiona, nakon čega je pojačala Mec u kojem je u prethodne tri sezone, potvrdila kvalitet i bila jedan od ključnih aduta francuskog tima koji je ostvario odlične rezultate u Ligi šampiona i nacionalnom šampionatu.

Rajčić je standardna na golu crnogorske reprezentacije sa kojom je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Srbiji 2012. i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu iste godine.

Bila je prva opcija među stativama na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, na kojem je naš nacionalni tim u decembru prošle godine osvojio šesto mjesto.

Njen povratak u Budućnost je veliki dobitak i za nacionalni tim, jer se povećao broj igračica koje će biti na okupu u najtrofejnijem crnogorskom klubu, a za koje su Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, označene kao takmičenje na kojem bi talentovala generacija trebalo da potvrdi veliki potencijal.