Marina Rajčić: Mec ima sve, još samo da je u Crnoj Gori

0
678
Foto: Metz Handball

Čuvar mreže crnogorske reprezentacije i francuskog Meca Marina Rajčić iz sezone u sezonu napreduje u igri, a najbolji pokazatelj za to je nagrada koju je dobila kao najbolji igrač mjeseca oktobra u tamošnjem šampionatu. Tim povodom sportska redakcija FOS-a razgovarala je sa sjajnom golmankom Meca.

Foto – handlfh.org

Marina Rajčić nastupa sa velikim uspjehom u tima šampiona Francuske koji ne zna za poraz u domaćem prvenstvu, dok u Ligi šampiona ima samo jedan poraz i to od Budućnosti u posljednjem kolu.

Nagrada za sjajne igre naše igračice stigla je u vidu priznanja za najboljeg igrača francuske lige u oktobru.

“Mogu da kažem da sam veoma počastvovana ovom nagradom. Nije lako pored toliko inostranih igračica dobiti ovo priznanje. Veoma sam srećna zbog ove nagrade koja mi daje podstrijek da nastavim da vrijedno radim”, kazala je Marina za portal FOS Media.

Mec igra sjajno u novoj sezoni, a to najbolje pokazuje stanje U Diviziji 1 gdje šampion Francuske ima maksimalan učinak,11 pobjeda u 11 mečeva.

“Tim trenira sjajno, što pokazuju naše igre na oba fronta. Nije lako igrati dvije utakmice nedjeljno ali nam za sada ide veoma dobro. Cilj je ove sezone da u Ligi šampiona ostvarimo bolji rezultat nego prošle godine, tu svakako mislim na fajnal-for, za koji vrijedno rade i ostali timovi, ne samo mi. U nacionalnom šampionatu pokušaćemo da nastavimo sa sjajnim partijama kako bi osvojili još jednu titulu. Ostale su nam još dvije utakmice u Ligi šampiona do reprezentativne pauze na kojima moramo biti maksimalno koncentrisani kako bismo nastavili sa dobrim rezultatima”, kazala je Rajčić.

Foto – ehftv.com

Reprezentaciju Crne Gore u decembru očekuje Svjetsko prvenstvo koje će biti odigrano u Njemačkoj.

“Ja jedva čekam novo okupljanje u našoj reprezentaciji. Raduje me prvenstveno povratak kući kao i saradnja sa curama iz tima koje veoma cijenim i poštujem. Svjetsko prvenstvo će biti teško, nemamo laku grupu. Moramo se dobro pripremiti kako bi u najboljoj formi dočekale taj turnir”, istakla je Marina.

Na pitanje da li Mec ima sve ono što joj treba, Marina nam je zanimljiv odgovor.

“Mec ima sve ono što mi treba, osim ono najbitnije, da je smješten u Crnoj Gori”, kazala je kroz smijeh najbolji igrač francuske lige u oktobru za portal FOS Media.