Marija Vuković spremna za sjutrašnji nastup u Londonu

0
705
Foto - privatna arhiva

Crnogorska atletičarka Marija Vuković, jedina predstavnica naše zemlje na Svjetskom prvenstvu u Londonu, sjutra će nastupiti u kvalifikacijama u skoku u vis.

Sa njom je u London doputovao trener Kevin Routhari iz Luksemburga sa kojim je nedavno otpočela saradnju, nakon Igara malih zemalja u San Marinu.

“Zadovoljna sam kako se osjećam. Dobra sam odradila pripreme. Dobro sam trenirala ove nedjelje, otkako je došao trener iz Luksemburga. Sve je Kako treba. Zdrava sam, a prije svega sam zahvalna što sam tu”, kazala je za TVCG Vuković.

Norma za finale je 194 centimetra, a Vuković ima za tri centimetra slabiji rezultat ove sezone. Ipak, ona vjeruje da može do finala.

“Jeste jaka konkurencija, ali, u suštini, sama sam sebi najveći protivnik, tako da ću se potruditi da se opuštim i da razmišljam samo o dobrim stvarima koje sam uradila. Nadam se da će biti dovoljno za finale, što je moja želja i glavni cilj”, poručila je Vuković.

Kvalifikacije u skoku u vis počinju u 20.10 sati, a učestvovaće 32 takmičarke.

Apsolutni favorit je Ruskinja Marija Lasickene koja brani titulu iz Pekinga. Ona je prije nešto više od dva mjeseca u Lozani preskočila 2.06 metara.

Finale je na programu 12. avgusta u 20.05 sati.

Svjetsko prvenstvo u Londonu, koje se završava 14. avgusta, okupilo 2038 sportista iz 205 zemalja svijeta, a Vuković je jedina predstavnica Crne Gore.

Članica barskog Dionisa poziv za učešće od Tehničkog komiteta za takmičenja na 16. Svjetskom prvenstvu dobila je iako nije ispunila normu, jer je u ovoj godini ostvarila svjetski vrijedan rezultat od 191cm kojim je nalazi među 30 najboljih skakačica svijeta.

Sa njom je u London doputovao trener Kevin Routhari iz Luksemburga sa kojim je nedavno otpočela saradnju, nakon Igara malih zemalja u San Marinu.