Marija Vuković spremna za nastup na Svjetskom prvenstvu

0
471

London je spreman za još jedan sportski spektakl. Pet godina nakon što je bio domaćin Olimpijskih igara, glavni grad Engleske od sjutra do 13. avgusta biće mjesto na kojem će se održati jedno od najvećih i najpopularnijih sportskih takmičenja – Svjetsko atletsko prvenstvo.

Tokom narednih desetak dana ovaj planetarni događaj okupiće 2038 takmičara iz 205 zemalja, a među najvećim zvijezdama Crna Gora imaće svog aduta – Mariju Vuković.

Nekadašnja šampionka svijeta u juniorskoj konkurenciji, doputovala je u London i tokom narednih sedam dana imaće priliku da sa novim trenerom Kevinom Rutarijem iz Luksemburga odradi posljednje pripreme pred debitantski nastup na seniorskom šampionatu svijeta.

”Sigurno da se osjeća uzbuđenje. Biti na ovakvom događaju u društvu najvećih zvijezda svakako da je velika čast, posebno iz razloga što sam jedina takmičarka uz naše zemlje. Imam vremena do nastupa u kvalifikacijama da treniram sa Kevinom, da se što bolje pripremim, a sigurno da ću biti silno motivisana da ostvarim što bolji rezultat”, kazala je Marija za ARENU.

Članica barskog Dionisa nastup u Londonu izborila je zahvaljujući vajld karti, jer je od Tehničkog komiteta Svjetske atletske federacije dobila specijalnu pozivnicu za takmičenje.

Ove godine je imala vrijedan rezultat od 191 cm, čime je dospjela u 30 najboljih skakačica svijeta.

Marija će nastupati u kvalifikacijama 10. avgusta (20.15h), kada će se na zaletištu naći ukupno 32 takmičarke.