Marija Vuković nastupa za reprezentaciju Balkana

0
339
Foto: CDM

Marija Vuković sezonu u kojoj je nastupala na svim velikim takmičenjima zaključiće u Francuskoj, gdje će učestvovati na takmičenju „DecaNation“ i to za reprezentaciju Balkana. 

 Crnogorska skakačica uvis, nakon uzbudljivog mjeseca u kom je nastupala na Svjetskom prvenstvu, a odmah zatim na Univerzijadi, dobila je poziv da bude jedini crnogorski predstavnik koji će biti u reprezentaciji Balkana, na takmičenju koje se održava u francuskom Anžeru 9. septembra.

“Posebno mi je zadovoljstvo što ću imati priliku da nakon Svjetskog prvenstva još jednom predstavljam Crnu Goru i da budem u selekciji Balkana. Očekuje me jako takmičenje na zatvaranju sezone, ali ću nastojati da nakon Univerzijade, gdje sam imala bolji rezultat nego na prvenstvu Svijeta, opet napravim pomak.” – kazala je za Arenu, Marija Vuković.

Interesantno je da je u sastavu Balkana, na istom takmičenju prije tri godine, bio Danijel Furtula, koji je nastupio u bacanju diska.

Na ovom takmičenju nastupiće reprezentacije Kine, Japana, Francuske, Ukrajine, SAD, Njemačke, Poljske, Balkana kao i holandske pokrajine Majs-Bas.

“Ovo je veliko priznanje za crnogorsku atletiku i Mariju Vuković, da jedan sportista iz Crne Gore bude pozvan u reprezentaciju Balkana, gdje će Marija Vuković nastupati u disciplini skok uvis.”– navedeno je u saopštenju iz Atletskog saveza Crne Gore.

Nekadašnja šampionka svijeta u juniorskoj konkurenciji, imala je zapaženu sezonu. U Beogradu je preskočila 186 cm i postavila novi crnogorski dvoranski rekord, a samo deset dana kasnije (25. januara) tu granicu pomjerila je za tri centimetra (189 cm), na mitingu u Kotbusu.

Sa preskočenih 186 cm bila je vicešampionka Balkana u dvorani, a tu visinu preskočila je i na dvoranskom prvenstvu Evrope u Beogradu. Na otvorenom imala je konstantnu visinu u prvom nastuputu, u Baru, preskočila je 190 cm, baš kao i na mitingu u Njemačkoj i na ekipnom prvenstvu na Malti.

Na Igrama malih zemalja Evrope, osvojila je zlato zahvaljujući rezultatu 191 cm. Na Svjetskom prvenstvu osvojila je 21. mjesto sa preskočenih 185 cm, dok je na Univerzijadi bila četvrta sa rezultatom 188 cm.