Marija Vuković na pripremama u Barseloni

0
768
Marija Vuković

Crnogorska reprenzetativka i rekorderka u skoku u vis Marija Vuković koja je već od Svjetske atletske Federacije dobila specijanu pozivnicu za učešće na ovogodišnjem Svjetskom Prvenstvu za seniore koje se održava u Londonu od 04. do 14. avgusta u disciplini skok u vis i koja je visoko pozicionirana na rang listama Evropske i Svjetske Atletske Federacije – od 06. do 14. jula boraviće na specijalnim pripremama sa reprezentacijom Luksemburga u Barseloni, saopšteno je portalu Analitika iz ASCG.

Marija će tokom boravka na pripremama raditi sa poznatim skakačem u vis iz Luksemburga Rutarem Kevinom sa kojim će na mini pripremama vidjeti da li će u budućnosti moći da sarađuje sa njim, jer je nedavno na njen lični zahtjev raskinula saradnju sa dosadasnjim trenerom Milanom Šolajom sa kojim je radila u Vojvodini u Novom Sadu .

– Zahvalna sam sa dosadašnjom podrškom koju imam maksimalno od ASCG u realizaciji plana i programa za ovu godinu i uz podršku Saveza realizujem ove pripreme koje će mi dobro doći da podignem nivo forme pred prestojeće Balkansko Prvenstvo za seniore koje se održava u Novom Pazaru 16.i 17.jula.Zaista sam nekoliko puta ove godine bila blizu granice 194 cm falili su milimetri da ispunim i zvaničnu normu za Svjetsko Prvenstvo,ne predajem se već ću i dalje juriti da što se bolje pripremim i na Svjetskom prvenstvu pokušam da ostvarim visok plasman – istakla je Marija pred polazak na put u Španiju.