Marija Vuković jedina predstavnica na dvoranskom prvenstvu Evrope

0
304

Marija Vuković biće jedina predstavnica atletske reprezentacije Crne Gore na dvoranskom prvenstvu Evrope, koje će od 1. do 3. marta biti održano u Glazgovu, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore.

Vukovićeva je nastup u skoku u vis izborila sa preskočenih 192 centimetra, dva centimetra više od norme, koju je izborilo 26 atletičarki.

Marija Vuković će, tako, treći nastupiti na šampionatima Evrope u seniorskoj konkurenciji.

U Pragu 2015. godine zauzela je 20. mjesto, dok je dvije godine kasnije u Beogradu bila 17..

Vukovićeva po startnoj listi svih učesnica ima 12. rezultat po vrijednosti, koji je preskočila na nedavnom šampionatu Balkana u Istanbulu.

Trener crnogorske rekorderke, Vladimir Petrović kazao je da Vuković pokazala uzlaznu formu i da se nada da će uspjeti da ostvari licni rekord što bi je vjerovatno dovelo do finala.

Marija je pokazala uzlaznu formu i nadam se da će uspjeti da ostvari lični rekord što bi je vjerovatno dovelo do finala. Sa ASCG uspostavljena je odlična saradnja u septembru prošle godine i za sada sve ide po planu. Vuković ima veliki potencijal i uz puno volje i kvalitetnog rada sigurno može doći do samog vrha. Ne volim da stvaram pritisak na nju, što se tiče samog rezultata. Najbitnije je da se osjeća opušteno i bez nekog opterećenja, zato ne želim da dajem neke prognoze. U visu se nikad ne zna, dosta devojki je na istom nivou, mada ima njih nekoliko koje su stabilne na 195 centimetara”, kazao je za Vijesti trener crnogorske rekorderke, Vladimir Petrović, kod koga Vukovićeva, zajedno sa Kristinom Rakočević, trenira od septembra prošle godine.

Marija će u kvalifikacijama skoka u vis nastupiti 1. marta u 19.06 sati. Finale je na programu dva dana kasnije (19.15).

Na dvoranskom šampionatu Evrope učestvovaće 637 takmičara iz 49 država, koji su uspjeli da izbore norme Evropske atletske federacije.