Malović, Ramusović i Jauković budućnost reprezentacije

0
882

Đurđina Malović, Ema Ramusović i Đurđina Jauković proživljavaju san. Prve dvije su tek dotakle punoljetstvo, treća je proslaviti 18. rođendan u februaru, a u rukometu su uspjele već ono što je privilegija rijetkih i posebnih. Da vrijede, dokaz je da su na spisku 18 rukometašica Crne Gore za pripreme za Evropsko prvenstvo.

Makar dvije od njih tri  putovaće na šampionat u Hrvatskoj i Mađarskoj, do kraja sedmice čekaće odluku selektora Adžića o konačnom spisku ,,lavica“ za šampionat. Perjanice generacije naših juniorki, o čijem se razvoju brine Maja Savić, ističu da je i sam rad na pripremama seniorki za prvenstvo kontinenta ostvarenje sna.

Uz osmijeh, poručuju da je to samo jedna od stepenica u njihovoj karijeri. Nakon šestog mjesta na Evropskom i četvrtog na Svjetskom prvenstvu za kadetkinje u posljednjih godinu i po, navikle su na meteorski uspjeh.

Đurđina Malović, kapitenka naših juniorki, prve minute na velikom takmičenju dočekala je prošlog decembra, na Svjetskom prvenstvu, u Beogradu.

Sada, iz ove perspektive, svjesna sam koliko mi je to iskustvo značilo. Tada sam iskreno osjećala i strah, emocije su bile jake. Sada znam koliko sam sazrela i smirenija, ne samo zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu, nego i kroz Evropsko i Svjetsko prvenstvo za kadetkinje. Mnogo mi znači odnos starijih prvotimki, ovdje smo zaista kao porodica, tako da je rad sa našom reprezentacijom pravo uživanje – rekla je Malović.

Ema Ramusović je zbog teške povrede propustila rad sa kadetkinjama Maje Savić tokom cijele prošle godine. Prošlog decembra, kada su naše seniorke nastupale na Svjetskom prvenstvu, ona se nadala povratku treninzima. Sada je dočekala minutažu u Ligi šampiona, u dresu Budućnosti.

Iskreno, nakon svega što sam proživjela, teškog i dugog oporavka, prošle godine u ovo doba da mi je neko rekao da ću biti na pripremama seniorske reprezentacije, ne bih vjerovala. Sada znam da mi je svaki minut koji sam provela na terenu, ne samo u Ligi šampiona već i na treninzima seniorki Budućnosti, bio dragocjen. Ogromnu zahvalnost dugujemo Maji Savić koja nam je ,,otškrinula vrata“ seniorske reprezentacije, toliko toga smo naučile u prethodnom periodu, biti ovdje je privilegija – rekla je Ramusović.

Đurđina Jauković, lijevi bek razornog šuta, prvi put je na pripremama seniorske reprezentacije pred veliko takmičenje. Ne krije uzbuđenje, oduševljena je radom sa našim najboljim rukometašicama.

Velika je čast uopšte trenirati sa šampionkama Evrope. Mnogo nam pomaže iskustvo rada sa Majom Savić, jer dio smo istog sistema, tako da nema velikih razlika. Priprema i analiza rivala u kojima igra toliko velikih igračica, žestok ritam u kojem igramo, svaki minut je dragocjen. Nadam se mjestu na konačnom spisku putnica za šampionat, to bi bilo ostvarenje najvećeg sna. Želim samo da ostanemo zdrave, da dobijemo nove prilike da radimo zajedno  – istakla je Jauković, sedamnaestogodišnja Nikšićanka koja je ove sezone u Kupu kupova postigla 16 golova u dresu Danilovgrada.

 

 

 

Pobjeda