Maksimalna pobjeda odbojkaša!

0
526

183632_bojic monteCrnogorska odbojkaška reprezentacija savladala je danas maksimalnim rezultatom 3:0 domaćina prvog turnira Evropske lige, selekciju Mađarske. 

 

Rezultat po setovima bio je 21:13,21:15,23:21.

 

Tokom cijelog meča naši odbojkaši su kontrolisali rezultat i tokom prva dva seta imali konstantnu prednost. U trećem setu je došlo do malog opuštanja, proigrali su i Mađari, a selektor Matijašević je mijenjao i to je urodilo plodom. Posebno treba istaknuti mladog Babića, koji je odigrao kraj drugog i cijeli treći set i sa par odličnih blokova pomogao ekipi u ključnim trenucima. Najbolji u našim redovima bio je Vojin Ćaćić, koji je osvojio 13 poena, Božidar Ćuk sa 11 i Luka Šuljagić, koji je osvojio 7 poena.

 

Statistika

 

Interesantno je bilo to da se prvi put primijenilo pravilo da se set igra do 21 poena, da nema 2 tehnička tajm auta, već samo jedan i da igrači posle poena imaju svega 8 sekundi do sledećeg poena.

 

“Mislim da je razliku napravila naša kolektivna želja. Meč smo počeli sa tri nova igrača u postavi, to je u suštini mlad tim. Jako je interesantna bila igra Babića, koji prvi put igra na poziciji korektora, takođe i Božidara Ćuka. Vrlo zrelo su igrali Šuljagić, Vujović i Marković. U suštini, 11 igrača je učestvovalo u ovoj pobjedi, mislim da je to napravilo razliku”.

 

“Oni sigurno imaju boljeg korektora, imaju odličnog dizača, kao i primača servisa, koji je potpisao sa Fridrihshafen, jedan od najboljih klubova u Evropi. Ali, mislim da je prevagnula naša želja, bili smo i dobro organizovani. U Skoplju nam je falila ta igra blok – odbrana, a danas smo dosta lopti blokom ublažili, izblokirali, i mislim da je protvnika to natjeralo da „pucaju“ lopte u aut. Oni su napravili više grešaka od nas. Ovo je, ponavljam timska pobjeda”, rekao je Matijašević za “Vijesti”.

 

Crna Gora sjutra igra protiv Češke (15.30), koja je danas porazila Španiju 3:1.

 

“Mislim da su Česi u ovom trenutku dosta jači od nas, iako im fali nekoliko igrača. Tehničar Tihaček je sa Rešovijom dva puta bio prvak Poljske, mislim da je među najboljim i najskupljim tehničarima u Evropi. Mislim da ne možemo mnogo da se poredimo sa njima. Ali, ko je mogao da sanja da će rukometaši Crne Gore savladati Njemačku? Mislim da je bila veća razlika između njih nego što je između nas i Češke, pa ako budemo pametni i dobri ustrojeni, možda napravimo i iznenađenje”, dodao je Matijašević.

 

 

Mađarska – Crna Gora 0:3 (13:21, 15:21, 21:23)

 

Kekčemet – Dvorana: “Mesi Ištvan”. Gledalaca: 200. Sudije: Pajevski (Ukrajina) i Bensimon (Izrael). Poeni iz napada: Mađarska 28, Crna Gora 29. Poeni iz bloka: Mađarska 7, Crna Gora 6. Poeni iz servisa: Mađarska 2, Crna Gora 5. Greške: Mađarska 25, Crna Gora 12.

 

Mađarska: A. Sabo 3, BAGIČ 7, NAĐ 5, DOMOTOR (libero), Mađar, GERGE 10, KOVAČ 2, KASAP, Nemet, Nača, BAROTI 10, D. Sabo.

 

Crna Gora: MINIĆ 1, Babić 3, G. Ćuk, ŠULJAGIĆ 7, ĆAĆIĆ 13, RAŠOVIĆ (libero), MARKOVIĆ 3, Radunović, B. ĆUK 11, Milivojević, VUJOVIĆ 1, Strugar 1.