Makedonac Mađunkov pojačao Jedinstvo Bemax

0
272
Foto: cev.lu

Makedonski reprezentativac Filip Mađunkov novi je odbojkaš Jedinstvo Bemaxa – 21-godišnji srednji bloker dogovorio je jednogodišnju saradnju sa bjelopoljskim klubom, a na toj poziciji će naslijediti Radoslava Ćuka, sa kojim nije nastavljena saradnja.

Mađunkov će biti predstavljen u petak, kada treba da prođe ljekarske preglede, potpiše ugovor i zaduži dres sa brojem 15.

Ovaj srednji bloker stiže u Jedinstvo Bemax iz Strumice, gdje je i ponikao, a dolazi kao slobodan igrač.

“Radi se o kvalitetnom igraču od kojeg očekujemo da bude jedan od nosioca igre u narednoj sezoni”, rekao je Slobodan Šebek, sportski direktor bjelopoljskog kluba.

Mađunkov je tri godine seniorski reprezentativac Makedonije, sa kojom je ove godine stigao do finala Evropske lige.

Na osam odigranih utakmica u Evroligi, uknjižio je ukupno 44 poena (četvrti poenter makedonske selekcije), odnosno 5,5 prosječno po meču, od čega 31 iz napada, devet iz bloka i četiri iz servisa.

On je prvo pojačanje Jedinstva za narednu sezonu, u kojoj Bjelopoljci brane duplu krunu na domaćoj sceni, i debituju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Tim Darka Prebiračevića je, praktično, ostao nepromijenjen, jer su ugovore, osim Ćuka, produžili svi igrači iz prošle sezone, počev pod Delića, preko Kuburovića, Rudića, Bugarina, Popovića…

Jedinstvo Bemax će prvi meč kvalifikacija za LŠ protiv kiparske Omonije igrati 18.oktobra u Nikoziji, dok je revanš 22. oktobra u Bijelom Polju.