Majda Mehmedović: Vjerujem da ćemo izboriti plasman na SP!

0
1068

Krilo aktulenog šampiona Evrope i crnogorske rukometne reprezentacije Majda Mehmedović je ubijeđena da će zadržati dobro raspoloženje i optimizam i tokom narednih okupljanja spremno dočekati junski baraž Svjetskog prvenstva sa Bjeloruskinjama.

Kako se osjećaš?

“Dobro i spremna sam uvijek za rad u reprezentaciji. Nemam nikakvih povreda, moja ekipa je stigla do četvrtfinala, zbog čega sam srećna. Idemo na FTC, izbjegli smo Vardar i nadam se da ćemo doći do fajnal-fora”.

FTC je pokazao moć do utakmice sa „plavima“, stabilnost u igri, Bukurešt još traži formu, možete li se do aprila stabilizovati?

“Istina, nijesmo u pravoj formi, znam da naša igra može još bolja da bude, pogotovo u fazi odbrane. Ali, vjerujem da ćemo do aprila napredovati u svim segmentima, jer moramo da budemo prave za najvažnija dva meča. Svjesne, naravno, da smo do sada i mogle neki kiks da priuštimo, dok u aprilu nema popravnog. Moramo da odigramo najbolje što možemo”.

Jesi li konstantna ili si kao ekipa toplo-hladno?

“U početku mi je bilo teško, ali navikla sam se. Znam da mogu i ja mnogo bolje nego što sam do sada igrala”.

Kako ti izgleda Budućnost?

“Dok sam bila član Budućnosti stručni štab je uvijek tempirao formu za april. A Budućnost mnogo vrijedi, dokazale su igračice koliko u posljednja tri meča. Nakon onakva dva poraza, pogotovo kod kuće od FTC-a, a ne pamtim daje Budućnost na onaj način gubila, uzdigli su se i to je za pohvalu. Znam koliko djevojke rade, koliko se bore, nijesam ni očekivala ništa drugo od njih”.

Kako ti izgleda reprezentacija nakon EP?

“Djevojke koje su bile na šampionatu Evrope su imale i imaju veliku ulogu u Budućnosti u ovoj sezoni. Igraju i prikupile su dosta iskustva što je plus za reprezentaciju i za njih individualno. Nadam da će biti takve i u baražu i nadam se da će biti bolje nego na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Vjerujem da ćemo izboriti plasman na SP, jer je ova selekcija vrijedna pažnje”.

Mnogo je povreda, a puno mladosti, koliko je to za strah i oprez pred baraž?

“Jesmo mlad tim, ali vidjeli ste da su skoro sve reprezentacije ušle u podmlađivanje. Mi smo to uradili drugačije, jer nemamo taj fond, ali ovo je svakako dobra stvar. Što se tiče povreda, mislim da smo generalno uvijek, mada smo tada bili u jačem sastavu, igrali bolje kada nas stisnu problemi. Mislim da nas ovaj faktor neće i ne smije poremetiti. Može samo da nas ojača, da se borimo i za njih”, zaključila je Mehmedović.