Luka Šuljagić novi član rumunske Arkade

0
475
  1. Nakon sezone u italijanskoj A2 ligi, u Ređo Emiliji, Luka Šuljagić će se iduće sezone ponovo boriti za šampionsku titulu – srednji bloker naše odbojkaške reprezentacije, koji je ovogodišnje akcije (kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i Svjetsku ligu) propustio jer fizički nije bio potpuno spreman, potpisao je jednogodišnji ugovor sa rumunskom Arkadom iz Galaca…

“I prošle godine smo me tražili i zvali, još u maju. Međutim, htio sam još malo da sačekam, da idem u Italiju, gdje sam na kraju i otišao. Samo iz tog razloga se nismo dogovorili, iako su uslovi i tada, kao i ove godine, bili ok, sa kojima sam ja zadovoljan”, kaže Šuljagić za “Vijesti”.

Naš reprezentativac se o novom klubu raspitivao još tokom prošle sezone.

“Bio sam dosta u kontaktu sa makedonskim tehničarom Despotovskim, sa kojim sam igrao u Sibiru, a u nekoliko navrata sam se čuo i sa Janićem i Rosićem, koji su prošle godine bili u Arkadi. Svi oni imaju samo riječi hvale za klub, bili su oduševljeni, u vrijeme kada je odbojka u velikoj krizi, i kada je svuda nedostatak novca, da jedan klub može tako profesionalno da funkcioniše. Predsjednik je spreman da uloži dovoljno novca da se osvoji titula”, nastavlja Šuljagić.

Rođeni Prijepoljac, koji je prvu afirmaciju stekao u Budvanskoj rivijeri, u koju je stigao 2001. godine, prvi inostrani angažman je imao u Francuskoj, u Turkoanu, 2007. godine. Nakon toga je igrao u Kaknju (BiH), Kalipu, Padovi (Italija), ponovo u Budvanskoj rivijeri (dvije sezone), Tjumenu (Rusija), Kanu (Francuska) i Lani Ređo Emiliji…

“Rumunsko tržište je posljednjih godina jako interesantno. Ima nekoliko jako dobrih klubova, finansijski stabilnih, koji igraju evropska takmičenja”.

Šuljagić kaže da je cilj titula, u skladu sa tim se i pravi ekipa (pored njega, stigao je i libero srpske reprezentacije Neven Majstorović).

“To je bio cilj i prošle sezone, ali nisu uspjeli, bili su treći, ali su osvojili Kup. Ove sezone ćemo jurišati na titulu, a igraćemo i CEV kup. Ipak, primarno je titula, koja bi bila jako bitna za klub, koji zaista prijeti da postane jedan ozbiljan evropski klub ako se osvoji titula i ako se nastavi sa ulaganjima u mjeri koja su bila do sada”, zaključio je Šuljagić.