Luka Rakić završio karijeru

0
314

Šokantna vijest iz Ljubljane – crnogorski sprinter Luka Rakić odlučio je da u 28. godini završi atletsku karijeru.

Sjajan sportista, veliki profesionalac, koji je uvijek bio maksimalno posvećen treningu i takmičenju, odlučio je da stavi tačku na karijeru. Vijest je mnoge iznenadila, budući da Crna Gora ostaje bez vrhunskog takmičara. Član Atletskog kluba Mornar, koji je godinama bio u Ljubljani, gdje je trenirao i studirao, ujedno je nastupao i za AD Mas, 2015. godine bio je najbolji crnogorski atletičar.

Godinama je dominirao na kratkim stazama, a 2011. godine bio je učesnik SP u Južnoj Koreji, gdje je nastupao na 200 metara. Učestvovao je na dvoranskom prvenstvu Evrope (2015), a iste godine Crnu Goru predstavljao je na Igrama malih zemalja Evrope, Evropskim igrama, te Svjetskom prvenstvu. Ove godine nastupao je u Baru na Igrama malih zemalja Evrope.

“Poslije deset godina bavljenja kraljicom sportova atletikom, došlo je vrijeme da se oprostim od nje, zauvijek” istakao je za Arenu Luka Rakić.

Odluka je sigurno teška, a sjajni sprinter je samo u 2015. godini postavio pet crnogorskih rekorda.

“Ovo je veliki udarac za mene, ali sigurno i promišljeno donjeta odluka kada sve saberem i oduzmem. Atletika mi je mnogo dala, prilika, mogućnosti da razvijam sebe, budem to što jesam sada, i da pokažem maksimalne mogućnosti. Isto tako, posljednjih godinu je kod mene bilo više stresa zbog privatnih i drugih stvari da sam zbog atletike počeo gubiti ljude koje volim i koji su mi bitni u životu. Više mi je oduzimala nego davala i riješio sam da skupim hrabrost dok je još vrijeme da stavim tačku po tom pitanju”, dodao je Rakić.

Član AK Mornar posebno je ponosan na ostvarene rezultate.

“Imao sam čast da nosim ime najbržeg sprintera u istoriji crnogorske atletike i to mi je vodilja da počnem da obaram rekorde na nekom novom području. Ponosan sam na svoj e rezultate i zahvalan porodici, ljudima koje volim i treneru, što su bili uvijek tu uz mene i pomogli mi da dostignem ono čime se ponosim. Da li sam mogao više, vjerovatno jesam, ali je vrijeme da se fokusiram i usredsredim na druge sfere života, istakao je na kraju Rakić.