Luka Bar za novu titulu, Galeb za produžetak serije (19h, UŽIVO)

0
516

Samo jednom u prethodnih 10 godina se dogodilo da neka ekipa ispusti vođstvo od 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa odbojkašica – Luka Bar je u sezoni 2011/2012 upisala dvije maksimalne pobjede u prva dva duela protiv Budućnosti, ali su Podgoričanke, sjajnim preokretom, uspjele da sa tri pobjede u nizu stignu do prve, i do sada jedine titule u klupskoj istoriji.

Luka Bar je samo tada ispustila takvu prednost, takav kiks sebi nije dozvolila u prethodne četiri godine, kao i u sezoni 2007/2008.

S obzirom na kvalitet i iskustvo ovogodišnjeg sastava “sirena”, bilo bi pravo sportsko čudo da posao u finalnoj seriji protiv gradskog rivala Galeba ne završe već večeras (19 sati) u “Topolici”, posebno nakon dvije sigurne pobjede od po 3:0 u prva dva susreta…

“S obzirom na dva ubjedljiva rezultata u prva dva meča, očekujem da u trećem stavimo tačku na finalnu seriju i osvojimo titulu. Do sada smo igrale smo disciplinovano, požrtvovano, jer znamo da Galeb može da bude neugodna ekipa. Međutim, smatram da smo apslolutni favoriti uoči trećeg meča finala plej-ofa. Očekujem da prikažemo naše najbolje izdanje, a pošto nam volje i želje ne fali, sigurna sam da ćemo ostvariti zacrtani cilj u ovoj sezoni”, rekla je za “Vijesti” Marija Bojović, tehničarka Luke Bar.

Galeb je u prva dva duela finalne serije pružio slabiji otpor od očekivanog, posebno jer je u ostalim mečevima ove sezone bio ozbiljniji takmac šampionu, posebno u finalu Kupa Crne Gore (2:3). Međutim, nakon povrede Lane Vujošević u prvom setu drugog meča (istekla ligament skočnog zgloba desne noge), mlađanom timu Galeba su dodatno umanjene šanse da produži seriju u sezoni, u kojoj su “galebice” izborile dva finala, a sa drugim timom bile najbolje u drugoj ligi…

“Očekuje nas jedna teška utakmica, prvenstveno na psihološkom planu zbog povrede Lane Vujošević. Nesumljivo je da je Luka Bar favorit, ali mi smo borbena ekipa, što smo dokazale i u finalu Kupa. Znamo koliko smo truda uložile tokom čitave sezone da bismo došle u situaciju da igramo finale i nećemo se tek tako predate”, rekla nam je korektorka Galeba, Teodora Čavić.

Utakmicu možete pratiti uživo (live stream) OVDJE: