Luka Bar favorit, Galeb glavni konkurent

0
433

Danas je u press sali SC Morača održana konferencija za novinare povodom finalnog turnira Kupa Crne Gore za žene, koji će se za vikend održati u Baru.

Odbojkašice Luke Bar i Morače sjutra će od 14 časova u dvorani „Topolica“ odigrati prvi polufinalni duel Kupa Crne Gore, a dva sata kasnije snage će odmjeriti Galeb i Rudar.

Trofej brani Luka Bar, a njihov trener Vlado Milačić ne bježi od te uloge, koju im je i direktni rival Galeb, prepisao na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

– Mi razmišljamo samo o polufinalu, taj meč nam je u fokusu, imamo svoje kvalitete, koje ima i Morača, koja je nedavno protiv nas pokazala puno. Očekujem interesantan turnir, a objektivno je očekivati da se sa Galebom borimo za trofej – kazao je Milačić.

Iz barskog, suprotnog tabora, predsjednik kluba Nikola Vujačić je kazao da je Luka Bar broj jedan u Crnoj Gori i da bi bilo iznenađenje da aktuelni šampion ne odbrani trofej.

kup konferencija zene
– I naš fokus je na polufinalni duel sa Rudarom. Nedavno smo i igrali sa njima, kada su osvojili set protiv nas. Pljevljakinje su pokazale da imaju kvalitet, a lično očekujem interesantan meč kao i kompletan finalni turnir.

Nataša Marković je za Rudar kazala da stiže u Bar da pokaže što više i da se djevojke, koje će biti najmlađe na turniru, kale.

– Četiri najbolje ekipe će se boriti za trofej i zasluženo su stigle do finalnog Kup turnira. Kao najmlađa ekipa pokušaćemo da pružimo što jači otpor i da probamo Galebu da pomrsimo račune.

Trener Morače Marko Radusinović je kazao da njegova ekipa nije imala sreće u žrijebu.

– Ohrabruje nas minuli meč sa Lukom Bar, koja je favorit i očekujem od igračica da odigraju najbolje što mogu. Ako se dogodi iznenađenje, imaćemo vremena da se spremimo za finalni meč.

Finale je u nedjelju od 14 časova.

Generalni sekretar OSCG Ivan Bošković kazao je da će u Baru, u nedjelju u 12 časova, biti podijeljene lopte Luci Bar, Galebu, Budvanskoj rivijeri, Budvi, Bar Voleju i Sutomoru.

Mi smo proteklog vikenda, na finalu Kupa za odbojkaše podijelili lopte na sjeveru, a u nedjelju nastvaljamo sa akcijom u Baru. Nadamo se da ćemo okupiti što veći broj djece, koja bi nakon podjele lopti, odgledala finale Kupa.