Loše stanje u crnogorskom džudou- 24 kluba protiv džudo Saveza i predsjednika Bečanovića

0
577

Nova bura sprema se u džudo sportu, a vezana je za nezadovoljstvo funkcionisanjem Saveza pojedinih klubova.

24 kluba iz zemlje: Dž.k.“Akademik“, Dž.k.“Straševina“, Dž.k.“Arso Milić“, Dž.k.“Milenijum“, Dž.k.“Nenad Sinanović“, Dž.k.“Stara Varoš“, Dž.k.“Ibar“, Dž.k.“ Tivat“, Dž.k.“Mladost“, Dž.k.“Miloš Stanković“, Dž.k.“Judo Jin“, Dž.k.“Kodokan“, Dž.k.“Bar 2016“, Dž.k.“Budućnost“, Dž.k.“Favorit“, Dž.k.“Proleter Podgorica“, Dž.k.“Ostroška Gora“, Dž.k.“Borac“, Dž.k.“Codocan – Berane“, Dž.k.“Jedinstvo“- Podgorica, Dž.k.“Zeta“, Dž.k.“Koga“, Dž.k.“Gorica“, Dž.k.“Jedinstvo“ – Bijelo Polje pripremila su platoformu o njihovoj viziji Saveza.

“Nakon iznošenja ove platforme, čelnici Džudo Saveza su potegli, njima dobro poznate radnje od ranije, kako da ucijene i potkupe klubove, kako bi podržali njihov rad na nelegalnoj Skupštini Saveza, koja će se održati u subotu, 24.03.2018. godine. Isti ti klubovi, koji nemaju nijednog takmičara reprezentativca ili čak ne učestvuju ni na državnim prvenstvima, pristalice su režima predsjednika Bečanovića i njegovog rukovodstva i svojim glasom utiču na budućnost naših najuspješnijih takmičara i sam džudo u Crnoj Gori, koji je doveden do najnižih ljestvica. Uvidom u Arhivu Centralnog registra sportskih subjekata u Ministarstvu sporta Crne Gore, utvrdili smo da nekoliko klubova uopšte nema rješenje o preregistraciji, koja je bila obavezna 2012. godine, a nalaze se na spisku punopravnih i pridruženih članova Džudo saveza Crne Gore, što je suprotno sa Zakonom, o čemu ćemo obavijestiti nadležne organe”, stoji u saopštenju ovih klubova, a još se dodaje:

“O radu Saveza dovoljno govori podatak da im je Ministarstvo sporta ukinulo budžet u prethodnoj godini, jer su nezakonito trošili novac države. Na sve to dolazi i neuspjela organizacija Prvenstva Evrope (U-23), koja je ocijenjena kao veoma loša od strane Evropske Džudo Unije, a loši rezultati reprezentativaca upotpunili su taj debakl.”

Klubovi su za narednu sedmicu najavili pres konferenciju kako bi javnost u potpunosti upoznali sa problemima.