Loš učinak karate reprezentacije Crne Gore prvog dana turnira Premijer lige

0
356

Crnogorski karatisti bez medalje završili su prvi takmičarski dan turnira Premijer lige u Parizu. U drugom kolu zaustavljene su Biserka Radulović i Ana Drašković, dok je Mario Hodžić eliminisan na startu takmičenja.

Radulović je u katama na startu pobijedila Čileanku Kerol De La Paz 4:1, dok je u drugom kolu izgubila od Marije Dimitrove iz Dominikanske Republike 3:2.

Dimitrova je zaustavljena u polufinalu od Japanke Kiju Šimicu i boriće se u nedjelju za bronzanu medalju protiv Mo Šeng Grejs Lu iz Hong Konga.

Drašković je u prvom kolu kategorije do 55 kilograma pobijedila Bisru Tosun iz Turske 1:0, dok je u drugom izgubila od Kineskinje Đimei Ding 1:0. Kineskinja je u narednom kolu doživjela poraz čime je članici Omladinca zatvorila vrata repesaža.

Hodžić je u kategoriji do 67 kilograma poražen od Italijana Luke Mareske 1:0, koji je u narednom kolu izgubio od Amira Kanija iz Njemačke.

Danas će na tatami Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68 kilograma) u borbama i Mijat Vojvodić u katama.

Raković je kazala da turnir u Parizu očekuje spremna, kondiciono i psihički.

“Sa puno samopouzdanja učestvujem na turniru jer znam da mogu da pobijedim svakoga. Znam da će biti teško, ali sigurno ne teže od sparinga koje radimo svaki dan sa svjetskim i evropskim šampionima u našem klubu. Smatram da uz malo sportske sreće možemo doći do medalje. Tokom priprema imala sam problema sa povredama, koje su sanirane zahvaljujući najboljem crnogorskom fiziotarapeutu Alenu Pepiću. Zahvaljujem se i treneru Žarku Rakoviću, koji je uložio veliki napor da se dobro pripremimo”, kazala je Raković.

Ona je naglasila da je Omladinac zahvaljujući podršci Glavnog grada uspio da obezbijedi neophodna sredstva za učešće na turniru.

Vojvodić je podsjetio da turnirom u Parizu počinje proces kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020.godine.

“Motivisan sam i spreman da se predstavim u najboljem svijetlu. Konkurencija će biti nikada jača, svi dolaze sa jasnim ciljem, da ostvare što bolji plasman i budu bliži olimpijskim normama. Karate klub Podgorica daje mi svu potrebnu podršku kako bi Crna Gora imala predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Veliko hvala i kompaniji Lovćen osiguranje, prije svega što je prepoznala da sport krasi Crnu Goru, a da su sportisti njeni najbolji ambasadori”, kazao je Vojvodić.

On vjeruje da će saradnja sa tom kompanijom još više više jačati u narednom periodu i da će biti krunisana plasmanom na Igre u Tokiju.

U nedjelju, prije podne, planirane su borbe za bronzane medalje, dok je poslije podne predviđen finalni program.