Lješkopolje grabi ka Prvoj ligi, Berane šokiralo Otrant

0
413

U nedjelju je odigrano 29. kolo Druge crnogorske fudbalske lige a lider Mladost Lješkopolje je ostvarilo novu pobjedu i u finiš sezone ulazi sa 13 bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce Bokelj i Kom.

Iako je do kraja ostalo još 7 kola ne djeluje da bi Mladost mogla da prokocka ovoliku prednost i ne obezbijedi direktan plasman u Prvu ligu po prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori. Lider je danas ostvar pobjedu na domaćem terenu protiv plavskog Jezera sa 3-1, dok su minimalne pobjede obezbijedili najbliži pratioci pa je Bokelj kao domaćin bio bolji od Igala a Kom kao gost od Jedinstva u Bijelom Polju.

U Ulcinju Berane je šokiralo domaći Otrant, gosti su slavili sa 1-3 i ostavili Ulcinjane na četvrtom mjestu. Bokelj i Kom sada bježe za po 3 boda od ulcinjskog tima dok je Berane uprkos pobjedi “prežaljeno” na dnu tabele sa svega 12 bodova dok pretposljednje Jezero ima čak 20 više.

U posljednjoj utakmici Dečić je u Tuzima minimalno pobijedio tivatski Arsenal i osvojio važne bodove u borbi za opstanak.

Naredno 30. kolo na programu je 24. aprila.