Lista strijelaca: Đalović i Vujović na čelu

0
959
Foto: Luka Zeković / Vijesti

Napadači Budućnosti, Radomir Đalović i Goran Vujović sa po deset golova dijele prvo mjesto na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore. 

Gol manje, nakon 26. kola, ima Admir Adrović, koji je u prvom dijelu sezone nastupao za Mladost.

Član Budućnosti Milivoje Raičević i napadač Dečića, Vule Vujačić postigli su po osam, dok su Radoljub Paunović iz Iskre i Bojan Božović iz Sutjeske strijelci po sedam pogodaka.

Po gol manje postigli Edvin Kuč iz Dečića, pojačanje Grblja u proljećnom dijelu šampionata, Šaleta Kordić, Igor Ivanović iz Sutjeske, Anđelo Rudović iz Petrovca, Pjeter Ljuljđuraj iz Zete i član Mladosti, Zoran Petrović.

Po pet puta u listu strijelaca upisali su se Aleksandar Vujačić (Petrovac), Jovan Vučinć (Petrovac, Bokelj), Ivan Jablan (Grbalj), Marko Vuković (Rudar), Marko Đurović (Lovćen) i Aleksandar Macanović (Bokelj).

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u naredne dvije golgeter Sutjeske Goran Vujović i Marko Šćepanović iz Mladosti.