Lipovina sjajan u pobjedi Levena nad Vespremom

0
145
Foto: Rhein-Neckar Löwen

Nastavljena je Liga šampiona za rukometaše nakon reprezentativne pauze. U derbiju kola Rajn Nekar Leven je slavio u Mađarskoj protiv Vesprema 29:28 (15:12). To je još jedan šamar za posrnuli, tužni Vesprem, koji nikako da izađe iz krize. Sve vrijeme su gosti diktirali tempo igre, radili su šta su htjeli, a glavna faca u prvom poluvremenu kada se Leven poigravao sa rivalom je bio je naš reprezentativac Vladan Lipovina koji je imao šut četiri od četiri, dok je u drugom poluvremenu igrao njegov stariji kolega Peterson. Kolbaher, Radivojević i Šmid su postigli po šest golova, dok je najefikasniji kod Vesprema bio Mae sa pet, a po jedan manje su postigli Džamaili, Gajić, Mačkovšek i Nenadić.
Vardar je vratio dug Meškovu za ubjedljiv poraz u SEHA ligi, s tim što su sada snage odmjerili najbolji timovi – u Skoplju je bilo 30:23, a svoje veče je imao Igor Karačić sa 11 golova, a imao je poseban motiv s obzirom da je danas napunio 30 godina. Čupić i Dibirov su postigli po šest, dok je toliko na drugoj strani postigao Škurinski, a jedan manje Ivić.
Nakon odličnog prvog poluvremena (10:11) rukometaši Zagreba su izgubili u Nantu 23:20, a iskusni Kiril Lazarov je prednjačio sa pet golova, dok je Kler postigao jedan manje. Kod Zagreba Horvat se istakao sa šest golova.
Elverum je slavio u Finskoj protiv Kuksa 28:25, dok je Visla Plok za gol bila bolja od Dinama 29:28.