“Kvalitetni momci, dobri igrači – pravi recept za uspjeh na Eurobasketu”

0
343
cdm

Crnogorska košarkaška reprezentacija polako privodi kraju bazične pripreme na Zlatiboru.

Radi se žestoko i radiće se sve do 10. avgusta, kada će početi sa ozbiljnijim radom sa loptom i na uigravanju ekipe kroz turnirske utakmice. Polako će se slagati i taktičke kockice za Eurobasket.

Jako i hrabro

A kod selektora Bogdana Tanjevića je sve pod konac. Utisak je da su oni najmlađi, među njima Petar Popović, na najvećem dobitku. Tanjević zna kako sa mladim igračima.

“Odradili smo desetak dana predpriprema u Podgorici. Kao dobar uvod za Zlatibor. Ovdje smo od prvog dana krenuli sa jačim intezitetom, ritam je zaista jak, a svi igrači dobro izdržavaju napore. Najbitnije da ostanemo zdravi, imali smo manjih problema sa povredama i virusom, ali to je kratko trajalo – dan, dva. Nadam se da ćemo biti kompletni i zdravi kada krenemo u ozbiljniji proces rada”.

Mladi košarkaš Budućnosti doživio je nezgodnu povredu članka tokom finalne serije njegove ekipe sa Mornarom. Do juče je bio u fazi oporavka, trenirao je smanjenim intenzitetom, a od danas će početi da trenira punom snagom. Popović hvali rad Tanjevića.

“Selektor ima strpljenja i vremena za nas. Prethodna dva ljeta sam bio sa Tanjevićem i zaista je lijepo raditi sa ovakvim trenerom. Ima razumijevanja za sve igrače, za naše greške, cijeni rad i trud. Nažalost, ovaj dio priprema sam radio odvojeno zbog povrede od ranije, ali se nadam da ću od danas biti u ful pogonu”, istakao je Popović.

Dočekali pripreme

Nijesu ih zaobišle informacije oko otkaza igrača reprezentacija sa kojima će igrati na šampionatu Evrope.

“Informisani smo, pratili smo ko igra, a ko ne igra. Ništa sad detaljnije nijesmo ulazili u njihovu igru, uglavnom znamo o kome se radi i u kakvim su sastavima”.

Crna Gora je ponovo jaka, na Eurobasketu je cilj da se prođe grupa, ali niko od igrača ne bježi od većih ciljeva. Možda se već na startu pobrinu za iznenađenje u meču sa aktuelnim šampionom, reprezentacijom Španije. Tanjević ima dosta aduta, oko sebe je okupio mladost i iskustvo.

“Istina, dobra smo ekpa. Ima dosta mlađih i iskusnijih košarkaša, samim tim je napravljen idealan spoj. Svi su, prije svega, kvalitetni momci, a onda dobri igrači. Rekao bih pravi recept za dobar rezultat na Evropskom šampionatu”.

Atmosfera je idealna, preduslov za dobar rad.

“Jedva smo čekali pripreme, željni rada, a atmosfera je odlična. I upravo je ta porodična atmosfera jedan od glavnih aduta naše selekcije”.

Interesovalo nas je kako se sada osjeća i da li je spreman da odgovori kompletnim zahtjevima.

“Nijesam radio punim intezitetom. Prvih pet dana sam pravolinijski trčao, a malo prije toga sam počeo sa manje komplikovanim vježbama. Zadovoljan sam”, kazao je reprezentativac Popović.

Brzo i turniri

Naši košarkaši će na Zlatiboru ostati do 10. avgusta, a do polaska u Kluž će odigrati tri jaka kontrolna turnira u Beogradu, Tuluzu i Istanbulu.