Kseniju Ivanović muči koljeno, pod znakom pitanja nastup u kvalifikacijama i Evropskoj ligi

0
530

Ksenija Ivanović stigla je prije nekoliko dana kući. U Podgorici je i odmara zadovoljna zbog šampionske titule osvojene sa Telekomom iz Bakua.

Crnogorska odbojkašica peharom je zaokružila dvogodišnji boravak u Azerbejdžanu, a od naredne sezone igraće za neki drugi klub. Želi da je bliža Podgorici, ambicije su da nastupa u Poljskoj,Turskoj, Italiji…

“Srećna sam kod kuće, uz porodicu i prijatelje. Na lijepe stvari se lako navići. Odmaram, oporavljam se od povrede koljena, jer sam u novembru prošle godine imala latroskopiju. Doktor mi je preporučio da se pričuvam, jer u Azerbejdžanu nijesam odmorila koljeno”, rekla je Ksenija.

Zbog prirode povrede, zbog toga što je prebrzo ušla u treninge, koljeno nije uspjela još uvijek da oporavi. Natečeno je, potrebno je mirovanje, pa je nastup za reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Evropsku ligu pod znakom pitanja.

“U petak ću razgovarati sa predsjednikom Odbojkaškog saveza Cvetkom Pajkovićem. Pripreme počinju 15. maja, desetak dana pred kvalifikacije gdje nas čekaju izuzetno teški rivali. Vidjeću na koji način će moje koljeno da reaguje nakon pauze, od toga će sve zavisiti.”

 

Naša reprezentativka nam je dalje ispričala da su klupske ambicije u Bakuu od starta bile jasne osvajanje titule, koja im je izmakla u prošlogodišnjem nastupu.

“Srećna sam zbog prve inostrane titule. Ostvarila sam san.”

U najjačem klupskom takmičenju Baku se nije proslavio, iz objektivnih razloga.
“Grupa je zaista bila teška, zbog toga se trener opredijelio za igračice koje nastupaju u domaćem šampionatu, odnosno uigravao je postavu koja se u domaćoj ligi borila za titulu. Zbog toga, koliko god apsurdno zvučalo, nijesmo igrali sa najjačom postavom, a možda smo i mogli do nekih bodova. Mislim da jesmo.”

Interesovalo nas je koliko je, zbog prirode povrede, bila u stanju da pruži i pomogne novom šampionu.

“Imala sam peh, krenula sam ranije sa treninzima, nijesam smjela, potez nije bio pametan. Igrala sam u domaćem prvenstvu ne sve utakmice, a trener je kombinovao. U Ligi šampiona nijesam imala minutažu koliku sam očekivala, ali se i brzo završila i nijesam bila u punoj snazi. Ali to je što je, bilo je tako, zadovoljna sam zbog titule, dala sam doprinos, odnosno onoliko koliko sam bila u mogućnosti. Bila bih nezadovoljna da smo osvojili drugo mjesto”, istakla je Ksenija Ivanović.