Ksenija Ivanović osvojila titulu sa Bekeščabom

0
510

Ksenija Ivanović na najbolji način je završila sezonu u Mađarskoj – crnogorska odbojkašica je osvojila titulu sa Bekeščabom, koja je u finalu plej-ofa bila bolja od Njiređhaze sa 3:1  u pobjedama.

Bekeščaba je tačku na finalnu seriju stavila večeras u gostima sa 3:0 (25:21, 25:23, 25:14), a primač servisa naše reprezentacije je meč završila sa sedam poena.

U prvom setu je neizvjesnost trajala do 20:20, u drugom je domaćin vodio 22:21, ali su gošće u oba seta bile skoncentrisanije u završnici. U trećem setu dileme nije bilo…

Bekeščaba je stigla do pete šampionske titule u klupskoj istoriji, i to uzastopne, nakon sezone u kojoj je dominirala od početka do kraja.

Prvu fazu ligaškog diijela, u grupi A, završila je sa devet pobjeda i porazom, drugu fazu je završila maksimalnim učinkom, a onda je polufinale i finale plej-ofa završila sa jednim porazom u šest mečeva.

To je drugi trofej za Kseniju u ovoj sezoni, pošto je u martu osvojila Regionalnu ligu, koju su igrali klubovi iz Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije i Austrije.

Tripla kruna joj je izmakla zbog poraza Bekeščabe u finalu Kupa Mađarske, upravo od Njiređhaze sa 3:2. Bekeščaba ima dva trofeja u ovom takmičenju, osvojene 2016. i 2017. godine…