Krkotić: Iskreno, ne samo da sam očekivao poziv, već sam se nadao i da ću dobiti minutažu u reprezentaciji

0
432

Povremeni reprezentativac Miloš Krkotić doputovao je u Crnu Goru kao jesenji šampion moldavskog prvenstva.

Dvadesetsedmogodišnji vezista predvodio je Dačiju do liderskog mjesta na tabeli, ispred dežurnog prvaka Šerifa, te najbližeg pratioca Milsamija, kao najbolji fudbaler i prvi strijelac ekipe sa šest golova.

Iza nas je uspješna polusezona. Pokazali smo da trenutno imamo bolji tim od Šerifa koji je 13 puta u posljednjih 14 godina osvojio titulu. Bili smo uspješniji i od Milsamija koji nam je takođe konkurent u borbi za prvo mjesto. Igrali smo dobar fudbal, a kao rezultat stigla je nagrada u vidu jesenje titule. Ambicije su najveće. Vjerujem da ćemo prekinuti dominaciju Šerifa i na kraju osvojiti titulu“, kaže Krkotić.

Odavno je izrastao u vođu tima i jednog od ponajboljih fudbalera Moldavije. Rješava utakmice golovima vinerima i asistencijama. Sa njim i bez njega Dačija nije ista ekipa. Potvrdilo se to i tokom prošle polusezone kada je klub iz Kišinjeva na krilima Krkotićevih partija završio jesen sa šest vezanih pobjeda.

“Zadovoljan sam formom. Od mene se i očekuje da predvodim ekipu, da jem golove i saigračima pravim šanse. Jesenas sam šest puta pogodio protivničku mrežu, a pored toga upisao i osam direktnih asistencija. Brojke su mogle da budu i bolje, ali sam u nekoliko navrata promašio situacije koje obično pogađam. Dešava se, nije mi krivo. Važno je da me ekipa prati, da bilježimo odlične rezultate i da smo prvi”, ističe Krkotić.

Iako igra u dobroj formi, nije ga bilo na posljednjim okupljanjima crnogorske reprezentacije.

Iskreno, ne samo da sam očekivao poziv, već sam se nadao i da ću dobiti minutažu u reprezentaciji. Ne znam razlog zbog kojeg me neko vrijeme nema u najboljem državnom timu, ali znam da sam standardan i zapažen u klubu. Možda se moldavska liga potcjenjuje kod nas, ali tamo ima ozbiljnih klubova, sa budžetima do 10 miliona eura, dok najbogatiji Šerif raspolaže sa većim sredstvima. Moje je da budem što bolji i potrudiću se da ponovo budem na spisku. Na selektoru Brnoviću je da odluči da li će me zvati“, naglasio je univerzalac u ofanzivi koji je prošle sezone postigao čak 14 golova u šampionatu Moldavije.

Kako se približi prelazni rok, tako je i aktuelna priča oko Krkotićevog transfera. Prodaće se danas, sjutra, preksjutra sigurno…

“Ipak, do sada su mu izmicali unosni ugovori u dobrim klubovima. Nekoliko puta bio sam na korak od prelaska u drugu, jaču ligu, pa sam na kraju ostajao u Dačiji. Imam ugovor još godinu i nijesam opterećen pričom oko odlaska. Naravno, volio bih da promijenim sredinu u januaru jer smatram da treba da se oprobam u boljem prvenstvu. Poziva ima sa više strane i svakog dana može da se desi transfer”, zaključio je Krkotić.

 

 

Pobjeda-Arena