Kristina Raković: Trud,posvećenost i želja da budete uspješni

0
731

Mlada 20-godišnja Bjelopoljka Kristina Raković odlučna je da nakon važnih uloga u svim mladjim kategorijama crnogorske reprezentacije postane važan šraf seniroskog tima. I ove godine nalazi se na širem spisku seniorske reprezentacije kojoj predstoje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. u Mađarskoj. Polusezona u dresu Šumadije iz Kragujevca za Kristinu je završena na najljepši mogući način. Partija od 20 poena i 11 skokova,uz pobjedu njenog tima protiv gradskog rivala i najbolji rezultat u istoriji kluba.

Mogu da kažem da sam zadovoljna, plasman na finale kupa Srbije i to sedmo mjesto jeste uspjeh za klub pored svih problema koji su nas pratili. Ja sam u klub došla na polusezoni i nadam se da sam svojim partijama pomogla ekipi. Jeste lijep način, pogotovo što je to bio gradski derbi jer to je uvijek nešto više od utakmice.  Zadovoljna sam svojim partijama i ako mislim da uvijek može bolje. Zahvalila bih se treneru Darku Jakovljeviću na ukazanom povjerenju i na minutaži koju mi je dao i ako sam jedna od mlađih igračica u klubu.

Kristina je sa kragujevčankama imala potpisan ugovor do kraja sezone. Pred njom je jedno veoma radno ljeto,dosta toga zavisi i od njenog menadžera. Sigurno je da je i prethodno iskustvo u seniorskom timu dosta pomoglo da sazre kao igračica a najbitnije od svega jeste to da su je starije igračice prihvatile na najbolji mogući način.

Ja sam i tada kazala da je za mene uspjeh što sam bila na spisku reprezentacije. Na tim treninzima ja kao mlad igrač mogu mnogo da naučim od naših igračica koje igraju u najvećim evropskim klubovima i osvajaju trofeje. Naravno da je čast i privilegija trenirati sa njima. Sve djevojke su uvijek spremne da pomognu i da ti udijele koristan savjet. Ako bih nekoga morala da izdvojim bila bi to Snežana Aleksić. Svaki poziv iz seniorskog tima za mene je samo veći podstrek i motiv da radim još više i jače.

Kao i svaka igračica Kristina se nada da će crnogorska reprezentacija uspjeti da se kvalifikuje za naredno prvenstvo a ona će naravno, ukoliko joj se pruži prilika da  bude dio tima, dati svoj maksimum. Svoje liderske sposobnosti koje su je krasile u juniorskom timu sigurno će biti vrlo korisne na putu ka još većim uspjesima. Košarku prosto morate da volite kao i sve u čemu želite biti uspješni. Za mladu Bjelopoljku košarka je i više od strasti.

Motiviše me strah od neuspjeha. Da biste bili uspješni, morate da se bavite onim što zaista volite. Ja volim da treniram i mislim da se trud i posvećenost uvijek isplate, treba samo da želite, trenirate i ne odustanete.

 

 

 

Ognjen Vujadinović