Kreće rukometna liga: Partizan 1949 brani tron

0
226
Foto: Partizan 1949

Odbrojavanje je završeno – rukometaši Partizana 1949 u subotu sa početkom od 18 časova pred svojim navijačima u dvorani “Župa” počinju novu sezonu na domaćoj sceni sa željom da ponove uspeh iz prošle sezone i odbrane titulu.

Ljubitelji rukometa u Titvu se potajno nadaju da bi njihovi ljubimci posle osvojenog Kupa prije dvije i titule prošle sezone, ove mogli i do duple krune.

Ali, rano je za priču o tome. Prvi rival Partizanu biće ekipa Koma iz Andrijevice a meč počinje u 18 časova.

U međuvremenu, dosta toga se dešavalo u Partizanu i Tivtu.

Izabranici Dejana Stjepčevića su posle dve godine u Čelendž Kupu, ove debitovali u EHF Kupu. Nisu prošli kako su se nadali, jer su naletjeli na mnogo kvalitetniju ekipu Ahilesa iz Belgije.

Eliminisani su u prvom kolu, ali su stekli dragocjeno iskustvo, vidjeli šta je to na čemu treba da rade tokom sezone da bi naredna u Evropi bila uspješnija.

Istovremeno je formirana je i pokrenuta škola rukometa. U Partizanu vjeruju da će vremenom privući veliki broj dječaka i djevojčica, da će Tivat postati rukometni centar Crne Gore, da će se senorski pogon muškog i ženskog tima čiji je trener golgeter Partizana Đorđo Peruničić formirati iz sopstvenih redova. Naravno, da bi od toga korist imao ne samo Partizan nego i rukomet u Crnoj Gori u cjelini.

“Počinje sezone u kojoj su nam ambicije vezane za ponovni plasman u Evropu i za osvajanje trofeja. Ne mogu da obećam duplu krunu, ali mogu da obećam da ćemo se boriti do posljednjih atoma snage da stignemo do nje” rekao je trener Partizana Dejan Stjepčević.

  “Najveći konkurent će nam biti Lovćen. Odmah želim da naglasim da pored prethodno spomenutih ciljeva imamo ambiciju da unaprijedimo rad sa mlađim selekcijama. Zato je i formirana škola rukometa. Želimo da igrači i tim iz dana u dan budu bolji kako bi na taj način ostvarili ciljeve, spemni dočekali nova iskušenja u Evropi i doprinijeli razvoju rukometa u Crnoj Gori”

Situacija nije sjajna, naprotiv. Trebalo je da sezonu počne osam klubova, ali su zbog finansijskih problema morali da odustanu Rudar i Ivangrad. Liga će brojati šest kluba.

Pored Partizana 1949 takmičiće se Kom, Jedinstvo iz Bijelog Polja, Mornar iz Bara, Lovćen i Mojkovac.

Planiran je standardni dvokružni sistem takmičenja, zatim pauza tokom koje će biti organizovano takmičenje u Kupu, a zatim i plej-of u kome će se tri ekipe boriti za titulu, a tri za opstanak.

“Naravno da mi je žao što su Rudar i Danilovgrad odustali. Znam kako se osjećaju jer smo sve to prolazili i mi dok nismo uspeli da stvorimo stabilan klub. Nadam se i vjerujem da će klupski rukomet u Crnoj Gori ipak uspjeti da dostigne željeni nivo, nivo na koji bi svi bili ponosni. Sada je fokus na prvom meču i duelu koji slijedi protiv Koma. Nadam se pobjedi” rekao je Stjepčević.

Utakmica između Partizana 1949 i Koma na programu je u subotu sa početkom u 18 časova, a od 15.30 snage će odmjeriti kadetske ekipe Partizana i Koma.