Košarkašice Crne Gore odradile prve treninge na pripremama na Zlatiboru

0
439

kosarkasiceZlatibor je kao i prošle godine ugostio najbolje crnogorske košarkašice, koje su juče imale prvi radni dan na ovoj poznatoj srpskoj planini, čime je i zvanično počela prva faza priprema za Evropsko prvenstvo, koje se od 15. do 30. juna održava u Francuskoj.

 

Pod dirigentskom palicom selektora Miodraga Baletića, ali i budnim okom njegovih saradnika Rada Petrovića i Vladimira Bošnjaka, naše reprezentativke juče su odradile prve treninge. Iako našu selekciju trenutno čini svega deset igračica, na Zlatiboru vlada pozitivna atmosfera, tako da uvodni dio protiče u najboljem redu.

 

S obzirom da nemamo mnogo vremena, od prvog dana počeli smo sa ozbiljnimradom. Svaki dan treba iskoristiti maksimalno. Zlatibor je naša poznata destinacija, gdje smo se i prošle godine spremali za kvalifikacije za prvenstvo Evrope. Imamo zaista odlične uslove, od hotela, teretane, dvorane, tako da ovu fazu priprema treba maksimalno iskoristiti. U ovom periodu nas očekuje i najviše posla – kazala je za Arenu Jelena Ćulafić, plejmejkerka Crne Gore.

 

Dobra atmosfera

 

Crnogorska ekspedicija, baš kao i prošle godine, smještena je u  hotelu ,,Olimp“, u kojem se naše reprezentativke, osjećaju kao kod kuće, a vrlo pozitivnu atmosferu od prvog okupljanja nije poremetila ni kiša koja je dočekala ,,crvene“ na Zlatiboru.

 

Kao i uvijek vlada sjajna atmosfera. Nijesmo još uvijek u punom sastavu, jer najiskusnije igračice tek treba da nam se priključe, ali period do tada ćemo koristiti na što bolji način. Ona je naglasila da su sa reprezentativkama i dvije debitatkinje, Milena Bajić i Kristina Raković. Znamo se od ranije, tako da nema nikakvih problema, a uz osmijeh, odnosno pozitivan kolektivan duh, sigurno da sve lakše podnosimo – kazala je Ćulafić.

 

Teže nego lani

 

Naše dame na Zlatiboru ostaju do kraja mjeseca, kada je planirano da otputuju za Beograd, gdje će učestvovati na međunarodnom turniru. Nakon toga odigraće i dva kontrolna meča sa Hrvatskom.

 

Svakako da taj period svi sa nestrpljenjem očekujemo, ali do te faze priprema očekuje nas paklen rad. Moramo se maksimalno spremiti, jer nas očekuju brojni izazovi. Sada će biti još teže nego prošle godine u kvalifikacijama, jer nema lakih rivala, već su na Evropskom prvenstvu samo kvalitetne ekipe. Dodatni problem predstavljaće činjenica da igramo veliki broj mečeva za relativno kratak vremenski period, zbog čega pripremni period treba iskoristiti da se dobro spremimo – dodala je Ćulafić.

 

Dobra sezona

 

Plejmejkerka naše reprezentacija imala je dobru sezonu, s obzirom da je kao i prošle godine bila ključna figura u Željezničaru. Članica ,,crvenih” bila je standardna u ekipi iz Sarajeva, gdje je na gotovo svakom meču bila najefikasnija, čime je još jednom na najbolji mogući način skrenula pažnju na sebe.

 

Imali smo napornu sezonu koja je završena tek prije par dana. Uspjeli smo da ostvarimo glavni cilj, a to je da osiguramo plasman u Ligu prvaka, tako da smo na kraju svi imali razloga za zadovoljstvo i pored brojnih uspona i padova. Zadovoljna sam sezonom, jer sam igrala konstantno, imala zapažen učinak, tako da sam zaista zadovoljna. U ligi Bosne i Hercegovine ove sezone bilo je dosta naših igračica, jer su osim mene tu bile Kristina Raković, kao i trio u Čeliku iz Zenice, Aleksandra Vujović, Živana Janković i Nikolina Popović, zbog čega mi je svakako bilo interesatnije – odgovara mlada Beranaka.

 

Na pitanje da li ostaje u Željezničaru, ,,šestica“ Crne Gore, ipak je ostala zagonetna:

 

Još uvijek ne znam, sezona je tek završena. Sve je moguće i naravno da je prva opcija da ostanem, ali tek ću vidjeti šta i kako dalje – kazala je Ćulafić.

 

Pobjeda.me