Košarkaši ostaju u eliti!

0
342
Foto: fiba.com

Crnogorska juniorska košarkaška selekcija je u odlučujućem meču protiv Slovenije ostvarila trijumf i tako sačuvala zvanje pripadnika A divizije Starog kontinenta. 

Iako su sebe doveli u rizičnu poziciju, naši juniori su bili najjači kada je najviše trebalo. Slovenci su položili oružje pred našim momcima rezultatom 73:61.

Ni u jednom momentu pobjeda nije dolazila u pitanje. Vidno kvalitetnija ekipa Crne Gore, predvođena sjajnim Simonovićem, od samog starta je stekla osjetnu prednost i prvu četvrtinu dobila rezultatom 23:15. Već od drugog perioda igre, razlika je postala dvocifrena. Marko Simonović ponovo je bio nezaustavljiv, te predvodio momke do vođstva od 42:27 na poluvremenu.

Foto: fiba.com

Treća četvrtina pripala je Slovencima koji su se probudili, odigrali jaku odbranu i oživjeli nadu prišavši na -9 na kraju trećeg perioda – 53:46.

Foto: fiba.com

Ipak, više od toga Slovenci nisu mogli. Brnović je odigrao fantastičan meč, naročito drugo poluvrijeme kada je ubacio nekoliko ključnih poena stvorivši tako nedostižnu razliku za našu selekciju. Na kraju, ubjedljivih +12 za siguran opstanak u A diviziji.

Gorepomenuti Brnović bio je najefikasniji u našem timu sa 20 postignutih poena. Pratili su ga Simonović sa 13 i Čepić sa 11 poena. U redovima Slovenaca, Klavzar 19, Susa 20 poena.