Košarkaši na turniru ”Trofej Beograda”, protivnici Srbija i Grčka

0
479

Košarkaška reprezentacija završila je pripreme na Zlatiboru gdje je boravila od 23. jula i od petka do nedjelje učestvovaće na turniru ”Trofej Beograda” koji će biti prva u nizu provjera uoči Evropskog prvenstva, koje je na programu od 31. avgusta do 17. septembra u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.

Izabranici Bogdana Tanjevića u protekle tri sedmice na Zlatiboru su radili na podizanju forme i uigravanju za seriju kontrolnih mečeva, a u odličnom raspoloženju i u dobrom zdravstvenom stanju putuju na turnir u Beogradu, gdje će odmjeriti snage protiv Srbije i Grčke, selekcija koje su kandidati za najviši plasman na predstojećem Eurobasketu. Selektor Tanjević za predstojeći turnir računa na 15 igrača.

– Na pripremama na Zlatiboru sve je proteklo u najboljem redu. Istina, nije sve bilo idealno zbog velikih vrućina, ali kao i svake godine, imali smo sjajne uslove za rad i to smo iskoristili na najbolji mogući način da se kvalitetno spremimo za ono što nas očekuje, a to su turniri u Beogradu, Tuluzu i Parizu. Radili smo veoma naporno, ali i pametno, tako da u kompletnom sastavu i spremni dočekujemo predstojeći takmičaski dio – kazao je igrač njemačkog Telekom Bona Nemanja Đurišić. 

Našu reprezentaciju u Beogradu očekuju dueli protiv selekcije koje su među favoritima za najviši plasman na predstojećem Eurobasketu, što će biti sjajne provjere i prilika da se stručni štab uvjeri u trenutnu formu igrača.

– U Beogradu ćemo odmjeriti snage protiv selekcije koje su u evropskom vrhu. Dueli protiv Grčke i Srbije će nam pokazati gdje smo trenutno kada je forma u pitanju i na kojim segmentima treba da radimo u narednom periodu. Sigurno je da će se na turniru igrati dobra košarka, ali ovo su prve provjere u pripremnom periodu i najvažnije je da damo sve od sebe i da nam se ne dese povrede. Uigravanje je veoma značajno, a dueli protiv odličnih protivnika u Beogradu su idealna prilika da to i ostvarimo – zaključio je Đurišić.

Selektor Tanjević za predstojeći turnir računa na sljedeće igrače – plejmejkeri Tajris RajsNikola IvanovićDžavont GrinMilutin Đukanović i Nikola Pavlićević, bekovi – Suad ŠehovićNemanja Vranješ i Vladimir Mihailović, krila – Nemanja Đurišić i Dino Radončić, krilni centri Marko Todorović Danilo Nikolić i centri Bojan DubljevićNikola Vučević Filip Barović.

RASPORED TURNIRA ”TROFEJ BEOGRADA”

Petak, 11. avgust

CRNA GORA – Grčka (21. 00)

Subota, 12. avgust

Srbija – Grčka (21. 00)

Nedjelja, 13. avgust

CRNA GORA – Srbija (21. 00)