Kolumbijac Hurtado opet stigao u Budvu

0
529

Odbojkaški klub Budva je kompletirao ekipu ako ne bude neočekivanih problema (povreda), a posljednje pojačanje je, zapravo, još jedan povratak – u metropolu crnogorskog turizma je ponovo stigao Kolumbijac Ivan Andres Hurtado Mina , koji može da igra na pozicijama korektora i primača servisa.

Kako nam je kazao sportski direktor budvanskog kluba Nemanja Zenović, Hurtado je potpisao ugovor na godinu plus godinu, a u Budvu bi trebalo da stigne u srijedu, kad i japanski tehničar Šun Imamura, koji kasni zbog problema sa tranzitnom vizom.

Hurtado je u Budvi igrao prije dvije sezone, u sada već ugašenom klubu Budvanska rivijera, u koji je tada stigao zajedno sa sunarodnikom, srednjim blokerom Aleksandrom Karabalijem.

Zbog neisplaćenih zaostalih ugovornih obaveza, uobičajenih tih godina za budvansku odbojku, Hurtado i Karabali su odbili da igraju finale Kupa Crne Gore, u kojem je Jedinstvo porazilo Budvansku rivijeru. Kasnije su pristali da igraju finale plej-ofa, koje je Jedinstvo, takođe, dobilo, nakon čega su Kolumbijci napustili Budvu.

Menadžment novog odbojkaškog kluba, koji je osnovala Opština Budva, uspio je, očigledno, da ubijedi Hurtada da je ovo “nova priča”, i da mu se ove sezone neće ponoviti finansijske peripetije od pretrošle godine…

Pored Hurtada i Imamure, članovi Budve su ljetos postali i crnogorski odbojkaši, korektori Jovan Delić i Spasoje Caković, tehničar Nikola Radonić, primač Ivan Zvicer, srednji bloker Dalibor Lečić (Radonić, Caković i Lečić su igrali u Budvanskoj rivijeri).

Stigli su i bosanskohercegovački primač Alen Didović, makedonski libero Darko Angelovski, srpski srednji bloker Miloš Milić, srednji bloker iz Bosne i Hercegovine Dejan Jocić.

Trener Budve je Vladimir Vasović, selektor juniorske reprezentacije Srbije, bivši trener Partizana, i nekadašnji korektor Budućnosti.