Kolaković za SK: Crna Gora može na EP!

0
389

Čelnici Irana napravili su pravi potez kada su između čitavog niza kandidata odlučili da za selektora angažuju Igora Kolakovića.

Vrhunski stručnjak koji je u dosadašnjoj karijeri kao selektor Srbije bio prvak Evrope 2011. godine, uz dvije bronzane medalje sa evropskih šampionata 2007. i 2013. godine, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju sa finalnih turnira Svjetske lige, uz bronzu sa Svjetskog prvenstva 2010. godine, izborio je plasman na Svjetsko prvenstvo sa selekcijom Irana. Biće to četvrti put da se Kolaković nađe na planetarnom šampionatu. Jednom sa Srbijom i Crnom Gorom, dva puta sa Srbijom i sada sa Iranom. Podsjećanja radi Svjetsko prvenstvo se igra naredne godine, a domaćini su Italija i Bugarska.

Igor Kolaković, selektor Irana slovio je za najozbiljnijeg kandidata za mjesto selektora Crne Gore. Tačnije rečeno bio je pik broj jedan. Imao je korektan dogovor sa Savezom. Jasno je stavio do znanja da razovara sa čelnicima Irana i tražio malo vremena da se to završi, kako bi donio odluku. Iran je bio brži, bolje reći finansijski konkretniji. Kolaković je pomno pratio rezultate Crne Gore tokom kvalifikacionog turnira za Svjetsko prvenstvo, kao i takmičenje u Svjetskoj ligi, Divizija 3.

“Crna Gora je sasvim dobro odradila oba takmičenja ako se uzme u obzir činjenica da je ekipa izuzetno mlada, a da u sastavu tima nije bilo Vojina Ćaćića i Marka Bojića. Selektor Veljko Bašić sjajno radi posao. Videlo se da Crna Gora napreduje iz utakmice u utakmicu. Pored toga mlađi momci su stekli neprocjenjivo iskustvo, koje će sada nadograđivati u klubovima.

Što se kvalifikacija za Evropsko prvenstvo tiče, mislim da će Crna Gora imati konkuretnu ekipu i da može da izbori plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Ja ću svim srcem biti uz Bašića i momke koje vodi” poručio je Kolaković za Sport Klub.

Naredna godina će biti izuzetno uzbudljiva kako za Igor Kolakovića tako i za odbojkaše Crne Gore. Kolaković će se sa Iranom boriti za što bolje mjesto na Svjetskom, a Crna Gora za plasman na Evropsko prvenstvo.