Kojašević: Svjesni smo kvaliteta rivala, moramo da se borimo za svaku loptu

0
277
Foto: FK Sutjeska

Fudbaleri i navijači Slovana već su se pripremali da proslave pobjedu u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona, ali se sa takvim epilogom nije složio Damir Piksi Kojašević.

Bivši reprezentativac Crne Gore je postigao gol za TV špice u poslednjim sekundama meča. Uslijedio je muk na tribinama, a na terenu se moglo čuti kako se Nikšićani raduju što su nagrađeni za hrabru i disciplinovanu igru tokom čitavog meča.

Odmah posle prve utakmice, fudbaleri Slovana su poručili da su bolji i da dolaze u Nikšić da ostvare pobjedu, da obezbjede plasman u drugo kolo kvalifikacija za elitno takmičenje.

Slovan ima pravo da prijeti. Šampion Slovačke ima višestruko veći budžet od Sutjeske. Tim iz Bratislave je u evropska iskušenja ušao sa izuzetno velikim ambicijama, a sada se nalazi u veoma nezgodnoj situaciji. Vidio sam da su obećali sigurnu pobjedu, pročitao sam da su nas olako shvatili u prvom meču, što je apsolutno nemoguće, jer ni jedna ozbiljna ekipa ne ulazi u značajne duele, a da nije odradila detaljnu analizu rivala.“ naglasio je za Sport Klub Damir Kojašević i nastavio:

Ništa se nije promijenilo kada je Sutjeska u pitanju u odnosu na prvi meč. Svjesni smo kvaliteta rivala i znamo da moramo da pružimo maksimum kako bi bili konkurentni na terenu. Moramo da se borimo za svaki pedalj, za svaku loptu. Moramo da pružimo i više od onoga što objektivno možemo kako bi kompletirali podvig i izborili plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Olakšavajuća činjenica po nas je da ćemo imati veliku podršku sa tribina, da ćemo imati vjetar u leđa, koji će nadam se kao i svi u timu, biti možda i presudan faktor na putu ka podvigu“.

Utakmica između Sutjeske i Slovana igra se u srijedu sa početkom u 20 časova i 15 minuta. Pobjednik iz ovog duela će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv kiparskog APOEL-a.