Klikovac: Biću spremnija nego inače, jedva čekam okupljanje reprezentacije

0
811
Foto: Rasmus/TERKELSEN-MEDIER.DK

Rukometna reprezentativka Andrea Klikovac u Baru sa mađarskim Kišvardom odrađuje uvodni dio priprema, a juče je njen tim odigrao prijateljski meč sa kadetskom crnogorskom reprezentacijom.

Srednji bek od ove sezone igraće za ekipu koju sa klupe predvodi Vlatko Đonović, dugogdišnji saradnik Dragana Adžića u Budućnosti i reprezentaciji.

“Zvanično su pripreme počele 16, u Baru smo od 21. i ostaćemo do 31. jula. Početni utisci u novom klubu su pozitivni, istina, za mene je sve ovo novo, ipak sam stigla iz jedne sredine u kojoj sam igrala punih šest godina. Ali, naravno, polako se privikavam u ekipi koja je i u odnosu na prošlu sezonu mnogo mijenjala. Stiglo je mnogo novih igračica. Samo njih šest, u odnosu na prošlogodišnji tim, igraće u ovoj sezoni”, ispričala je Klikovac za Arenu.

Ambicije mađarskog kluba su jasne.

“Žele da se primaknemo vrhu. Prošle godine su dogurali do sedmog mjesta, imali su dobre rezultate pred kraj kada je stigao Vlatko Đonović. Bilo bi idealno da izborimo Evropu, a liga je baš jaka, iskreno, jača od Lige šampiona i to duplo. Ekipa je dobro posložena. Mnogo je igračica sa našeg govornog područja”.

Andrea, koja je, inače, prepoznata kao neko ko može najviše da pruži u defanzivnim zadacima, očekuje mnogo od sezone. Prije svega, na ličnom planu, neke promjene.

“Više o tim stvarima volim da pričam na terenu, stigla sam sa jasnom namjerom, a dosta mi je etikete odbrambenog igrača i preko glave”.

Nije imala vremena da upozna novu sredinu, utisak je još nepotpun, ali to što je vidjela, prije svega ambijent gdje se radi, ostavilo je bez teksta.

“Šokirana sam što sve imaju u klubu. Prijatno iznenađena, uslovi su perfektni”, istakla je Klikovac.

Vjeruje da će nikad spremnija doći na okupljanje reprezentacije. “Lavice” krajem godine očekuje nastup na EP u Francuskoj.

“Biću spremnija nego inače, jer ću igrati napad i odbranu. Jedva čekam okupljanje. Sigurna sam da će svaka biti spremna, orna, jer nam je to viza za Tokio”.

Andre je pričala i o ekipi Budućnosti…

“Ako bi sve bilo kako treba, Budućnost može u ovoj sezoni do fajnal-fora Lige šampiona. Samo đeca da isprate iskusnije, da ne bude problema kao u reprezentaciji, zbog toga što su navikle da igraju po 60 minuta. Znači, ako mladi isprate starije, biće odlični u ovoj sezoni”.