KK Crvena zvezda: U osam utakmica sa ekipom Budućnosti koš razlika +132!

0
276
Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde su u ponedjeljak osvojili titulu u ABA ligi, jer su u majstorici ubjedljivo savladali Budućnost Voli sa 97:54. Samo dva dana kasnije održana je redovna sjednica Predsjedništva kluba sa Malog Kalemegdana, na kojoj je bilo riječi o osvojenoj tituli, ali i o dešavanjima u finalnoj seriji.

Izvještaj sa sjednice objavljen je na zvaničnom sajtu crveno-bijelih, čiji sadržaj prenosimo u cjelosti:

“Predsjedništvo KK Crvena zvezda održalo je u srijedu 24.04.2019. godine redovnu sjednicu, na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda bilo i finale ABA lige i osvojena titula kluba, ali i sva dešavanja tokom finala plej-ofa ABA lige.

Ocijenjeno je da je ostvaren veliki uspjeh i ispunjen prvi i osnovni takmičarski cilj za ovu sezonu, koji uz kontinuitet osvajanja trofeja, donosi i plasman u Evroligu, gdje je KK Crvenoj zvezdi po svemu prikazanom i učinjenom i mjesto.

KK Crvena zvezda sa žaljenjem konstatuje da rival u finalu pokušava da omalovaži veliki uspjeh, impresivne pobjede i potpuno zasluženo osvojen trofej.

Klub sa takvom istorijom i tradicijom nikada do sada bilo gdje, nije bio tako neprijateljski dočekan, kao što je delegacija KK Crvena zvezda dočekana u Podgorici pred treću i četvrtu utakmicu finala plej ofa. Ono što nas još više neprijatno iznenađuje, je potpuna „amnezija” uprave KK Budućnost, koja u svojim saopštenjima, u kojima pokušava da opravda svoj neuspjeh i skine odgovornost sa sebe, „zaboravlja” šta se dešavalo na trećoj utakmici u kojoj je pukim slučajem i prisebnošću naših igrača, trenera i članova predsjedništva i Skupštine kluba, izbjegnut potpuni linč kompletne delegacije kluba uključujući i igrački pogon i stručni štab.

I pored brojnih poniženja kojima su bili izloženi, a koje su srpska i evropska javnost mogla da vidi kroz brojne slike i snimke, svi članovi delegacije KK Crvena zvezda prisebnim postupcima, te večeri spasili su ABA ligu – ligu klubova totalnog poniženja i raspada, iako su postojali svi uslovi da se to veče završi finalna serija plej ofa van terena.

Zato je KK Crvena zvezda već spremio izuzetno obiman materijal i dokumentaciju koju će proslijediti čelnicima Evrolige, i već je učinila prve korake u tom smijeru, i zbog činjenice da ovakva dešavanja izuzetno štete imidžu EL, koja dobija jednog predstavnika iz regionalne lige.

Zato sve pokušaje medijskih manipulacija koja stižu od strane čelnika KK Budućnost smatramo krajnje zlonamjernim, i u svrhu pokrivanja rezultatskog neuspjeha. KK Crvena zvezda je u osam utakmica sa ekipom Budućnosti pobjedila čak šest puta uz koš razliku +132!

Iz tog razloga nećemo dozvoliti nikakvu dalju vještačku polemiku oko nečega što je vrlo jasno, ko je bio bolji u finalu i ko je potpuno zasluženo osvojio titulu prvaka ABA lige i ide u Evroligu.

KK Crvena zvezda zahvaljuje se još jednom navijačima na ogromnoj podršci u finalu, na prisebnosti i suzdržanosti na sve provokacije kojima je bila izložena”, navodi se na zvaničnom sajtu crveno-bijelih.