Kapisoda: Ponosan sam zbog odnosa prema igri i dresu sa nacionalnim grbom

0
844

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG) Petar Kapisoda kazao je da sjutrašnja utakmica sa Japanom za crnogorske rukometašice predstavlja finale Svjetskog prvenstva.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Kumamotu sa Japanom na startu Glavne runde Svjetskog prvenstva.

“To je možda i ključni korak ka ostvarenju našeg primarnog cilja, plasmanu na jedno od mjesta koje vode na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre… Kao predsjednik i kao njihov kolega i drug mogu da kažem da sam ponosan zbog načina, pristupa i odnosa prema igri i dresu sa nacionalnim grbom“, rekao je Kapisoda.

Crnogorska selekcija u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila je četiri trijumfa i poraz i u novoformiranu drugu grupu prenijela je dva boda.

Domaćin šampionata je bez bodova u Glavnoj rundi, a prvu fazu takmičenja zavrio je sa tri pobjede i dva poraza.

“Mislim da smo u povoljnoj situaciji. Sve je u našim rukama. Takmičenje ćemo završiti bolje od planiranog. Ključ uspjeha je odbrana. U prethodnim mečevima smo pokazali da niko ne voli da igra sa nama, a mi možemo da se izađemo na kraj sa svim svjetskim reprezentacijama. Naše djevojke imaju kvalitet, imaju energiju. Mislim da se nisu potrošile toliko da ne bi dale svoj maksimum u preostala tri meča“, zaključio je Kapisoda.

Duel u Kumamotu počeće u deset sati.