Kadetkinje u Škotskoj

0
441

wu17-strumica-02_0Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore danas putuje u Škotsku gdje će u petak početi turnir prve grupe kvalifikacija za odlazak na WU-17 Evropsko prvenstvo.

Turnir će biti održan u Inverjuriju, malom gradiću lociranom 30-ak kilometara sjeverno od Aberdina, a pored domaćina i naše selekcije za prolaz u naredni krug boriće se Češka i Sjeverna Irska.

 

Nakon petodnevnih priprema u Baru, naš selektor je skratio prvobitni spisak igračica na 18 imena koje će u Inverjuriju pokušati da izbore jedno od prva dva mjesta koja vode u narednu rundu kvalifikacija. Naša selekcija je prošle sezone u Holandiji, na debitantskom nastupu na evropskoj sceni eliminisana u prvoj fazi kvalifikacija, iako je dobila dvije od tri utakmice. Ove sezone sistem takmičenja je promjenjen, pa će se u drugu fazu plasirati pobjednici grupa i drugoplasirane ekipe, ali i najbolja trećeplasirana selekcija iz deset kvalifikacionih grupa.

 

– Pripreme su pokazale veliki napredak ove generacije u odnosu na prethodna okupljanja, ali ne smijemo zaboraviti da će za većinu djevojaka ovo biti prvo zvanično takmičenje u karijeri. Ono što možemo obećati je da ćemo na svakoj utakmici pružiti maksimum i pokušati da ponovimo dobre rezultate koje smo ostvarili u prošlom takmičarskom ciklusu – rekao je selektor Zoran Mijović.

 

Selektor Zoran Mijović za ovu akciju pozvao je sljedeće igračice – golmani: Zorana Kekić (Ekonomist), Nikoleta Simićević (Brskovo); odbrana: Maja Mićunović, Dijana Miljanić, Sandra Žižić, Tina Begović (Ekonomist), Ana Trutić (Sport uno), Milena Lopičić (Lovćen); vezni red: Nina Vujičić, Nikolina Mićunović (Ekonomist), Stojana Filipović (Brskovo), Milica Pavićević (Lovćen), Miljana Rondović (Breznica); napad: Tamara Bojat, Helena Božić (Ekonomist), Milica Drljević, Martina Pavićević (Cvetex), Anđela Goločević (Breznica).

 

Naša selekcija će turnir početi protiv domaćina Škotske, dok će u drugom kolu igrati protiv Češke.

 

Kvalifikacije za WU17 EP – Raspored
02.08. Češka – Sjeverna Irska (16.00h)
02.08. Škotska – Crna Gora (20.00h)
04.08. Sjeverna Irska – Škotska (14.00h)
04.08. Češka – Crna Gora (18.00h)
07.08. Škotska – Češka (20.00h)
07.08. Crna Gora – Sjeverna Irska (20.00h)