Kadetkinje se na Žabljaku pripremaju za kvalifikacije za EP

0
501

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore već nekoliko dana se na Žabljaku priprema za kvalifikacioni turnir za prevenstvo Evrope, koje će se ljetos održati u Makedoniji.

Za dva mjesta koja vode u Makedoniju, narednog vikenda pored naše selekcije boriće se reprezentacije Slovenije, Španije i Moldavije.

Ka tom cilju „mlade lavice“ žestoko treniraju pod vođstvom trenera kadetkinja Tanje Jeraminok. Svakodnevno po  dva puta u sportskoj dvorani, u kojoj će se u petak, subotu boriti za plasman na EP.

Došli smo malo ranije kako bi se djevojke adaptirale, odmorile od školskih obaveza i spremno dočekale protivnice. Za nas je ovo veoma bitno takmičenje. Cilj je da pobijedimo protivnike i plasiramo se na evropski šampionat. Ne mogu istaći favorita jer su svi oni ravnopravni, stim što imamo blagu prednost domaćeg terena. Bitno je da damo sve od sebe i, nadam se, rezultat neće izostati“, kazala je Jeraminok.

Ona očekuje dobru podršku sa tribina novoizgrađene sportske dvorane.

Izuzev donekle djevojaka iz Slovenije protivnice iz Španije a naročito Moldavije su nam apsolutno mepoznate. Jedno je sigurno. Biće neizvjesno i zanimljivo a doziv poblike i njihovo mavijanje predstavljaće nam igrača više. Dosadašnja pažnja Žabljačana i praćenje naših treninga ide u tom pravcu“, dodala je Jeraminok i istakla punu pažnju i sve uslove koji im se pružaju svugdje, počev od hotela „MB turist“ do rukovodstva u sportskom centru.

Ekipe Slovenije, Španije i Moldavije na Žabljak dolaze u četvrtak.

 

 

Vijesti, foto: Obrad Pješivac