Kadetkinje ovjerile vizu sa Svjetsko prvenstvo!

0
526
FOTO: W17EURO2017.COM

Ivana Godeč je debitovala za seniorsku reprezentaciju Crne Gore u martu ove godine protiv Slovenije, dva mjeseca prije 16. rođendana. I tada je pokazala da je veliki talenat, što je potvrdila i na Evropskom prvenstvu za kadetkinje, gdje je odlične igre krunisala blistavim izdanjem protiv Slovačke u meču za 11. mjesto.

Mlada pivotkinja je dala čak 10 golova i tako i definitivno osigurala „crvenima” vizu za Svjetsko prvenstvo.

Doduše, vjerovatno će i Slovačka ići u Poljsku, jer Okeanija gotovo nikada ne pošalje predstavnika na šampionate za mlađe kategorije, ali je bolje što se ništa nije rizikovalo…

Osim Godečove, odlična je bila i Nikolina Knežević sa pet pogodaka, a upisale su se i Marija Radović, Milica Raičević (po dva puta), Milica Globarević, Nikolina Vukčević i Andrijana Popović (po jednom).

Slovačka – Crna Gora 20:22 (11:13)

Mihalovce – Gradska dvorana. Gledalaca: 400. Sudije: Stouks i Bartlet (Velika Britanija). Sedmerci: Slovačka 3 (2), Crna Gora 3 (2). Isključenja: Slovačka 10, Crna Gora 8 minuta.

Slovačka: Kondašova, Hudovska, Trepačova 4, Beluškova, Pastorekova 4, Popovcova 5, Kakaščikova, Tomašehova, Lančova 3, Ratvajska 2, Brunčvikova, Holincova, Mančal 1, Košova, Mihalkova, Mesaroš 1.

Crna Gora: Babović, Šćekić, Radović 2, Hetemi, Beharović, Globarević 1, Međedović, Godeč 10, Raičević 2, Grgurović, Ka. Džaferović, Ks. Džaferović, Vukčević 1, Popović 1, Ćorović, Knežević 5.