Kadeti i drugi put savladali BiH

0
388

Kadetska košarkaška reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu u kontrolnim mečevima protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine igranom u dvorani Verdea.

Izabranici selektora Savovića u dvorani kompleksa Verde slavili su u drugom meču 84:79 čime su na pravi način zaokružili okupljanje u sklopu testiranja i priprema za Evropsko prvenstvo.

Naši momci su sinoć bili izuzetno ubjedljivi i slavili su sa 31 poen razlike 84:53, dok je danas rival pružio jači otpor.

Međutim predvođeni Fedorom Žugićem Crnogorci su ostvarili još jednu pobjedu. Žugić je ubacio 19 poena, Vuković je dodao 17, Bulatović 11. Višnjić, Jokić i Milošević dodali su po sedam poena.

“Sigurno da sam zadovoljan. Prvenstveno odnosom i borbenošću. Svi su igrači tu iz crnogorske lige i pokazali su kvalitet, međutim ima tu dosta prostora da se radi. Mislim zbog toga da smo na vrijeme počeli sa ovakvim okupljanjima, biće ih još tako da sam uvjeren da ćemo pronaći željenu formu do Eurobasketa. Nijedan od ovih igrača nije bio dio reprezentacije koja je stigla do srebra, tako da vjerujem da će uspjeh prošlog ljeta svima biti prvenstveno veliki motiv. Mi ćemo pravim radom pokušati da ponovo napravimo dobar rezultat.”, poručuje selektor Boban Savović.

Naša kadetska selekcija od 16. do 18. marta će učestvovati na međunarodnom turniru u Zrenjaninu.